Pot alăpta femeile care au implanturi cu silicon? Uite în ce condiții pot să apară complicații

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Implanturile cu silicon reprezintă alegerea femeilor care își doresc să obțină un aspect fizic îmbunătățit și de foarte multe ori aceste intervenții chirurgicale contribuie în mod semnificativ la creșterea încrederii de sine. Dacă pentru unele doamne această operație poate rezolva doar problemele de ordin estetic, altele ajung pe mâna medicului estetician pentru reconstrucția sânului în urma unei mastectomii.

Pot alăpta femeile care au implanturi cu silicon?

Indiferent care sunt motivele care le determină pe femei să își dorească implanturile mamare, în cazul celor care își propun să rămână însărcinate apare o întrebare foarte importantă: pot alăpta dacă au implanturi cu silicon?

Despre implanturile mamare s-a vorbit foarte mult, motiv pentru care au apărut o mulțime de mituri legate de această intervenție chirurgicală. Cel mai important se leagă de complicațiile care pot să apară în cazul femeilor care au implanturi cu silicon, dar care își doresc să alăpteze. Invitat în cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, Ion Zegrea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, a explicat în ce condiții femeile pot să întâmpine dificultăți în cazul în care au implanturi cu silicon și vor să alăpteze.

“Nu afectează alăptarea pentru că dacă se pune implantul la baza sânului, sub sân, nu atingem glanda mamară. Dacă se pune un implant prea mare care comprimă și întinde pielea prea mult, atunci se produce o mică atrofie a glandei mamare și apar complicațiile date de mărimea prea mare a implanturilor. Dacă se pune un implant natural, care nu afectează glanda mamară, nu este afectată nici alăptarea.”, a spus medicul estetician Ion Zegrea.

Cu toate că există ideea potrivit căreia implanturile mamare le pot împiedica pe femei să alăpteze, Ion Zegrea a explicat că problemele pot să apară doar în momentul în care implantul este mult prea mare.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea părerea medicului  Ion Zegrea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce presupune chirurgia Mohs? Metoda modernă pentru tratarea cancerului de piele

Implanturile cu silicon pot declanșa cancerul de sân?

Tot ce trebuie să știi despre screening. Tipuri de cancer pentru care se recomandă screeningul

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos