Ponturi pentru a alege mocheta potrivită!

Toamna este perioada când multe dintre noi facem diverse modificări și îmbunătățiri în locuința noastră. Fie că ne amenajăm baia, bucătaria sau poate o cameră de zi pe toate ne prinde febra designului interior pentru că imaginația noastră este debordantă.

hepta_1210414

Pentru ca reușita proiectelor tale să fie deplină te voi ajuta cu câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea mochetei, unul dintre produsele cele mai folosite în locuințele noastre.

 

Cum alegem mocheta

 

Multe dintre noi folosim mocheta pentru a acoperi diverse spații din locuințele noastre. Mocheta are diverse avantaje printre care faptul că este relativ ușor de montat, e mai călduroasă decât parchetul sau gresia, este disponibilă într-o mulțime de culori și modele astfel încât să răspundă cerințelor tale creative.

Atunci când vei alege mocheta în magazine o vei găsi sub denumirile de structurată/buclată sau cu fir tăiat.  mocheta-ppr-4m-modern-rosie-modern_3922

 

Iată ce înseamnă ele:

• mocheta buclată este destinată unui spațiu cu trafic ridicat gen hol sau camera de zi. Are acest nume deoarece are o țesătură de tip bucla în partea de sus a firului, adica firul nu este tăiat ci se întoarce inapoi. Acest fapt o face mai rigidă și mai rezistentă în timp.

 

• mocheta cu fir tăiat este recomandată zonelor cu trafic mai redus cum ar fi un dormitor. Denumirea ei vine din faptul că firul de mochetă este tăiat in partea de sus.

mocheta-structurata-4m-odessa-caramiziu_3919

mocheta structurată este o combinație între cele doua modele de mai sus ceea ce înseamnă că are o rezistență medie la trafic, dar un aspect foarte plăcut deoarece este o mochetă cu modele în relief ceea ce îți permite să o folosești pentru a crea un décor cu adevărat frumos.

 

Lungimea firului mochetei

Un alt aspect de luat în considerare în cumpărarea unei mochete este lungimea firului. O mochetă bună are un fir de minim 3mm ceea ce-i conferă o rezistență foarte bună în timp. Există mochete cu un fir foarte lung, de 10-14 mm.

Ele sunt mult mai călduroase și mai rezistente, dar sunt mult mai greu de ingrijit pentru că aspirarea lor este destul de dificilă și poate produce chiar ruperea firelor.

 

Realizarea mochetei

 

Atunci cînd cumperi o mochetă este recomandat să te uiți si pe spatele ei, să vezi cum este lipită de suport și cât de bine este lipită. Sunt unele mochete la care firul se desprinde foarte ușor de suportul pe care este lipit ceea ce înseamnă o calitate destul de slabă a produsului și există riscul ca ea să se deterioreze foarte repede.

La fel de important este suportul pe care este prins firul. Unele mochete au ca bază o pânză mai groasă ceea ce înseamnă că nu vor rezista mult, altele sunt prinse o pâslă cu clei lucru care denotă faptul ca sunt de o buna calitate.

Mai există și mochetele care sunt prinse pe o bază de cauciuc fapt care le face foarte rezistente în timp, le asigură o protecție împotriva umezelii precum și o mai bună izolare termică.

 

De unde cumperi mochete la preț mic

 

După cum poți vedea, dincolo de culoare sau model sunt destule elemente pe care trebuie să le iei în considerare atunci cînd alegi o mocheta.

Nu uita că o mochetă înseamnă o investiție pe termen lung și din acest motiv contează atât să alegi o mochetă de calitate dar și să o montezi cum trebuie și cu adeziv de calitate.

Și încă un lucru destul important: acum nu trebuie să-ți mai faci mari griji din cauza prețurilor.

Am ales pentru tine un catalog de mochete la prețuri mici astfel încât tu să ai de unde alege. Spor la decorat!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni