Plantele, rezervoare de sanatate

Ghimbir
Ghimbirul alunga astenia de sezon

Radacina de ghimbir este o mirodenie excelenta la gust, folosita de sute de ani in arta culinara si ca remediu naturist. Uleiurile volatile din ghimbir stimuleaza producerea de enzime digestive, ajutand digestia si ameliorand problemele gastrice, cu crampe, ameteala, diaree.

Ghimbirul este un antispastic eficient impotriva balonarii. Stimuleaza secretia de mucus respirator sau digestiv, indepartand tusea si durerile in gat si prevenind aparitia ulcerului.

Reduce greata din timpul sarcinii sau chimioterapiei, amelioreaza si previne simptomele raului de miscare. Stimuleaza metabolismul, actionand ca energizant in astenii si perioade de recuperare in convalescenta. Toate aceste efecte le au capsulele cu ghimbir de la Arkopharma, 24,20 lei/45 cps. Ia doua-trei pe zi, inaintea mesei.

Afine
Mananca afine, ca sa vezi mai bine!

Toata lumea stie ca morcovii si afinele sunt bune pentru ochi. Şi asta pentru ca morcovii contin betacaroten (provitamina A), iar afinele – o substanta numita antocianozida, aflata intr-o cantitate de 20 de ori mai mare decat in alte fructe si care da afinelor, pe langa proprietatile puternic antioxidante, si culoarea albastra.

Optifort de la Plantextrakt (30 lei/30 cpr) contine extract de flori de craita, afin nordic si seminte de struguri, vitaminele A si E. Mentine si imbunata-teste acuitatea vizuala, protejeaza circulatia capilara si venoasa la nivelul ochilor (datorita extractului din seminte de struguri) si reduce stresul oxidativ la nivelul ochiului. Este recomandat in cure de 3-6 luni, cate un comprimat pe zi.

Polen
Polenul de castan, remediu universal

Despre beneficiile multiple ale produselor apicole asupra sanatatii stii deja. Polenul florilor e singurul neprelucrat de albine, iar cel de castan dulce contine cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate tipurile de polen, mult mai mare decat in orice alt aliment.

De exemplu, 15 g de polen de castan dulce contin o cantitate de antioxidanti echivalenta cu 900 g de broccoli sau sase cesti de ceai verde! Putin, dar bun!

Favorizeaza circulatia venoasa si arteriala, combate ateroscleroza, ajuta la retragerea varicelor, decongestioneaza ficatul si prostata, ajuta la regenerarea florei intestinale. Polenul de castan dulce Apiland (27 lei/200 g) isi pastreaza intacte proprietatile, intrucat este depozitat numai in congelator…

Struguri, vin
Strugurii ne cresc imunitatea si ne scad colesterolul
Nu, nu e vorba despre vin… desi, in cantitati moderate, vinul rosu pastreaza din proprietatile benefice ale strugurilor, care nu sunt doar un desert delicios, dar si extrem de sanatos! Secretul lor? Resveratrolul! Acesta este o substanta minune, puternic antioxidanta, care ne protejeaza de boli cardiovasculare, afectiuni alergice si inflamatorii, anemii, obezitate si infectii virale. El se gaseste in cantitate mare in fructele de padure, dar mai ales in strugurii rosii si coaja lor.

Un alt aliment bogat in resveratrol sunt alunele! Evident, nu poti manca tone de alune, mure sau struguri si nici sa bei o sticla de vin pe zi, dar poti lua un supliment bogat in extractul lor! Siropul Vita Grapes de la Ropharma (15 lei) are efecte benefice multiple, printre care si scaderea colesterolului, intarirea imunitatii si imbunatatirea vederii! Ia 1-2 lingurite de trei ori pe zi, pentru o sanatate de fier! Siropul este un remediu excelent si pentru copii, mai ales in perioadele de epidemie virala…

Fructe de palmier
Fructe de palmier in terapia bolilor de prostata

Fructele palmierului de Florida sunt asemanatoare maslinelor si folosite din cele mai vechi timpuri de amerindieni pentru tratamentul afectiunilor urinare.

La ora actuala, ele sunt si cele mai studiate vegetale pentru tratamentul prostatei, iar cercetarile le recomanda ca pe cele mai eficiente plante impotriva hipertrofiei de prostata.

Laboratoarele Fares Bio Vital le-au inclus in capsulele Prostata (40 lei). Pe langa fructe de palmier de Florida, acestea mai contin si alte extracte cu proprietati antiinflamatoare, decongestive, diuretice si antioxidante (radacina de urzica, ghimpe si licopen), cu eficienta maxima asociate unui stil de viata sanatos.

cuisoare
Aromatele cuisoare au proprietati bactericide

Cuisoarele au fost aduse din India si au atins apogeul carierei medicale in Egiptul antic. Au o aroma incon-
fundabila si sunt unul din condimentele cu cele mai puternice proprietati dezinfectante.

Un singur betisor pus intr-o fiertura de carne va prelungi termenul de valabilitate al acesteia cu 24 de ore! Cuisoarele sunt un conservant excelent, dar si un bun remediu impotriva bolilor infectioase si inflamatorii.

Gasesti ulei de cuisoare in Biosept Plus de la Fares, 10 lei. Ia 2-3 picaturi intr-o lingurita de miere, dupa masa, daca vrei sa scapi de o infectie respiratorie, digestiva (colite, parazitoze) sau urinara, inflamatii ale gurii (afte).

Macese
Macesele anti-raceala

Macesul este un arbust excelent pentru sanatate. Fructele sunt bune la gust si bogate in vitamine (A, B1, B2, E si K), dar mai ales in vitamina C, care ne ajuta sa luptam cu gripa, raceala si multe alte boli.

De la maces se folosesc in scop terapeutic fructele, frunzele, semintele si florile. Dar mladitele de maces sunt tesuturi vegetale embrionare care concentreaza intreaga informatie genetica a plantei.

Din ele, Hofigal a realizat un supliment glicerinic gemoderivat (9,40 lei/30 monodoze). Acesta are actiune antiinflamatoare, antialergica, vasoprotectoare, imunostimulatoare si antiseptica. Pe scurt, te ajuta sa previi boala sau sa te insanatosesti mai repede!

Merisor
Merisor impotriva infectiilor urinare

Merisorul este un arbust pitic asemanator afinului, care creste in zone montane inalte. Fructele lui au un gust amarui si contin vitaminele A, B1, B2 si C, tanin, vaccinin si saruri.

Acizii benzoic si citric din fructe si frunze au o actiune bactericida si diuretica, antiinflamatoare si antiinfectioasa. Merisorul este un dezinfectant urinar cunoscut si principala specie vegetala care dizolva uratii.

Datorita continutului in tanin, e bun si impotriva diareii si a hemoragiilor. Se mai recomanda in guta, reumatism, litiaza urinara etc. Un produs 100% natural pe baza de merisor este Cran Clearance de la Secom, 92 lei/100 cps.

Rozmarin
Rozmarinul in bucate e bun si la sanatate

Da un gust excelent cartofilor la cuptor, dar se foloseste si la aromarea preparatelor din carne. Pare incredibil, dar frunzulitele de rozmarin contin uleiuri cu proprietati terapeutice multiple, de la imbunatatirea circulatiei la stimularea digestiei, scaderea colesterolului si chiar a tensiunii nervoase!

Daca nu ai un ghiveci cu rozmarin, ia-ti unul! Sau cate o capsula cu ulei esential de rozmarin de la Vitacare, 14,84 lei/10 cps. Este un tonic hepatic si cerebral, folosit in terapia migrenelor. Ajuta si la vindecarea bolilor pulmonare, imbunatateste circulatia periferica (maini si picioare reci) si calmeaza durerile menstruale.

Armurariu
Armurariul, cel mai bun fortifiant al ficatului

Armurariul, un „scaiete de un metru inaltime, flori rozalii si seminte cu gust amarui este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. Studii facute in Germania si SUA arata ca semitele lui dau unul dintre cele mai puternice remedii contra afectiunilor hepatice.

Mai mult, armurariul este un anti-toxic redutabil, reusind sa ajute organismul sa reziste la cele mai puternice toxine, de la ciupercile otravitoare pana la poluarea industriala si intoxicarea cu metale grele. Un remediu cu adevarat miraculos, detoxifiant, protector hepatic, pe care il gasim si in Silivit F, de la Vitacare, 43 lei.

Mihaela Doina Radulescu
Foto: shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Tratamente naturiste