Plantele care ne curăță organismul de toxine

Plante care ne curăță organismul de toxine

Durerile de cap frecvente și starea permanentă de oboseală pot fi semne care arată că organismul nostru are nevoie de o pauză, dar și de o cură de detoxifiere. Plantele care ne curăță organismul de toxine.

Din fericire, natura ne oferă o mulțime de plante care au funcția să ne curețe organismul.

Academicianul si fitoterapeutul român, Ovidiu Bojor, supranumit “împăratul plantelor” ne recomandă o serie de plante care elimină toxinele din organism.

Plantele care ne curăță organismul de toxine

“Nu orice izvorăște din tradiție e bun. Atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului colonorectal.
De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi.
Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare', a declarat fitoterapeutul Ovidiu Bojor pentru doctorulzilei.ro.

Potrivit dr. Ovidiu Bojor, detoxifierea poate fi făcută și pe cale urorenală. Iar plantele care ne vin în ajutor sunt frunzele de mesteacăn, sub formă de infuzie.

 

 

Foto:shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate