Plante extravagante

Plante extravagante

Frunzele cu forme sau culori sofisticate si florile spectaculoase, fastuoase ori bizare impresioneaza si sporesc rolul decorativ al plantelor respective, dand o nota stilata oricarei incaperi.

Ele sunt prietene cu soarele!
Ne incanta prin frunzisul lor magnific, intr-o paleta infinita de culori, uneori contrastante, cu dungi fine, regulate, cu puncte sau pete; prin aspectul lor gofrat sau transparent, cu margini dantelate si nervuri aparte; prin florile lor, bijuterii vii, vaporoase, gratioase sau opulente, multe dintre ele raritati seducatoare.
Sunt plantele mangaiate de soarele tropical, care le-a favorizat excentricitatea coloristica si formele fanteziste.
Cu ajutorul lor poti schimba aerul casei tale, compunand un decor cu multa personalitate.

Fitonia (Fittonia verschaffeltii)
Frunzele verzi si rotunji-te sunt "impodobite" cu nervuri alb-argintii sau rosii-carmin. Se dezvolta in locuri cu lumina slaba. Fiind si iubitoare de umezeala, se preteaza la decorarea baii.
Fereste-o de curentii de aer si nu lasa pamantul sa se usuce, dar nu lasa nici apa in farfurioara.Floarea pasiunii (Passiflora coerulea)
O splendoare cu floare stelata, de circa 7cm diametru, verzui-albicioasa, roz sau albastruie. Zil nic, apar alte flori.
Expune-o la soare, pulverizeaz-o des cu apa. Ud-o saptamanal iarna; vara, mentine pamantul umed. Fixeaza-i un suport de catarat.Protea (Protea repens)
Are inflorescente conice, roz-albe, pasloase in partea de sus. Florile sunt invelite in cateva randuri de frunze modificate, cu rol de petale.
Ii place atmosfera uscata si lumina puternica. Ud-o cu apa dedurizata o data pe saptamana, in orice anotimp.Ecmea (Aechmea fasciata)
E apreciata pentru rozeta de frunze tari cu striuri argintii si pentru floarea roz, care tine luni de zile. Adevaratele flori (mici, gingase, de un albastru-pal) apar mai tarziu. Asaz-o la o fereastra sudica; iarna ud-o cu apa dedurizata o data la 2 saptammani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina