Poti folosi aproape orice fel de peste.
6 portii
Timp de pregatire: 20 min.
Timp de coacere: 40 min.
595 calorii, 36 g grasimi per portie
Ingrediente:
pentru stratul de deasupra (topping)
pentru umplutura
Mod de preparare:
1 – Preincalziti gratarul cuptorului la semnul 5/190 grdC si ungeti cu grasime un vas rezistent, cu capacitatea de 2 litri. In cazul in care cuptorul dvs. nu are flacara si pentru gratar, asezati vasul pe nivelul superior.
Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare, pana se inmoaie. Scurgeti-i si zdrobiti-i; adaugati untul si laptele. Potriviti piureul de sare si puneti-l deoparte. Intr-o tigaie, pe foc, topiti untul impreuna cu uleiul si prajiti telina pana se inmoaie (cca 5 minute). Scoateti-o si asezati-o in vasul rezistent.
2 – In aceeasi tigaie, adaugati faina si prajiti-o timp de 2 minute, amestecand continuu. Adaugati vinul, iar cand incepe sa fiarba puneti laptele si fierbeti inca 2 minute. Adaugati smantana si patrunjelul si potriviti de sare si piper. Sosul rezultat trebuie sa fie destul de gros, caci pestele lasa apa.
3 – Asezati pestele si fructele de mare – daca folositi – in vasul rezistent, amestecati cu telina si turnati sosul. Deasupra, puneti piureul intr-un strat uniform, dati vasul la cuptor si lasati timp de 40 minute (pana cand sfaraie si este rumenit).
Pofta buna!