6 portii
310 calorii / portie
Timp de preparare: 25 minute, plus timp de racire 15 minute
Timp de coacere: 45 minute
Pentru aluat
Pentru umplutura
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la semnul 5 / 190 grdC. Cerneti faina si amestecati cu untul, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Amestecati mustarul cu 2 linguri de apa rece si incorporati in aluat.
2. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si formati o foaie cu diametru de 25cm. Apoi “imbracati” o forma rotunda (20 cm diametru) cu marginile ondulate si cu baza detasabila. Intepati aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite si raciti timp de 15 minute.
3. Coaceti “orb”*** timp de 10 minute; indepartati boabele de mazare si continuati coacerea inca 5 minute.
4. Fierbeti la abur legumele timp de 12 minute si asezati-le in centrul formei.
5. Topiti grasimea, adaugati faina si prajiti timp de 1 minut. Adaugati treptat laptele si aduceti la punctul de fierbere, amestecand. Potriviti de sare si piper si turnati peste legume. Presarati deasupra cascavalul ras si coaceti timp de 15 minute. Coaceti la gratar timp de 3-4 minute pana se rumeneste.
Serviti cu salata asortata.
Dacă vrei și tu ceva bun, trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!
*** Ce inseamna a coace “orb”:
Se acopera aluatul cu o foaie de pergament, se presara apoi cateva boabe de mazare sau fasole cruda si se coace 15 min.
Aceasta metoda e indicata la prepararea aluatului pentru tarte.
Pofta buna!