Plăcintă cu brânză și fructe confiate

Nu doar stafidele merg exemplar în plăcinta de brânză, ci și alte fructe confiate cu gust asemănător. Cum s-o prepari:

placinta-branza-fructe-confiate

* 4-6 porții * timp de preparare 1 h 20 de minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

● 250 g faina

● un galbenus

● 1/2 lingurița praf de copt

● 120 g zahar

● 100 g unt

● un praf de sare

● un pliculeț zahar vanilinat

Pentru umplutura:

● 500 g brânza de vaci

● 100 g zahar

● 2 galbenusuri

● 50 g unt

● 200 g fructe confiate (caise, stafide, curmale – ce îți place mai mult)

Pentru servit:

● zahar pudra

MOD DE PREPARARE

1. Pentru aluat, se amesteca faina si praful de copt si se adauga succesiv celelalte ingrediente.

2. Pe masa presarata cu faina, se lucreaza aluatul, se înveleste în folie si se lasa la rece o ora. Apoi, 2/3 din aluat se întinde si se transfera în tava de copt. Se unge cu unt topit.

3. Caisele se taie marunt si se mixeaza cu brânza, galbenușurile si zaharul. Se adauga fructele confiate si se toarna peste foaia de aluat din tava.

4. Se întinde si restul aluatului si se acopera amestecul de brânza, se unge cu unt topit si se da tava la cuptor 40 de minute. Se scoate si se unge cu restul untului topit. Dupa aceea, se presara cu zahar pudra.

Dacă vrei și tu ceva bun, trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Dulciuri