Trebuie să încerci și tu această combinație, care nu este așa cum te aștepți (e chiar delicioasă!). Cum să faci clătitele de ciocolată și crema de brânză:
* 4-6 porții * timp de preparare 1 h
INGREDIENTE
Pentru aluat:
● 125 g faina
● 30 g cacao
● 400 ml lapte
● 2 oua
● 50 g zahar
● 100 ml frisca lichida
● un praf sare
● ulei pentru prajit
Pentru umplutura:
● 300 g brânza de vaci
● 2-3 linguri smântâna
● esențe, dupa gust
● 2-3 linguri zahar, dupa gust
Pentru servit:
● sos de ciocolata
MOD DE PREPARARE
1. Faina si cacaua se amesteca si se pun într-un castron. Se face un gol la mijloc si se toarna o treime din cantitatea de lapte si ouale. Apoi, se pun sarea si zaharul si se amesteca.
2. Odata amestecate ingredientele se adauga restul laptelui si frisca lichida, se strecoara si se da la rece pentru 30 de minute.
3. Brânza, smântâna, zaharul si esența dupa gust se amesteca bine si se lasa la frigider.
4. Clatitele se prajesc în mod obisnuit si, la jumatatea coacerii, se scoate brânza de la rece. Se umplu clatitele reci cu brânza, se ruleaza, se taie si se aduc la masa cu sos de ciocolata.
O rețetă Libertatea pentru Femei
Vezi și cele mai gustoare rețete de clatite americane