Pentru o friptura mai gustoasa

Probabil ca tie si celorlalti din casa va place mult friptura la cuptor, pregatita asa cum ai invatat de la mama. Secretul reusitei sta in timpul de gatit potrivit fiecarui tip de carne.

Ca sa ai garantia reusitei – adica o friptura frageda si suculenta -, cantareste mai intai carnea pe care o ai (sau stabileste cata trebuie sa cumperi) si apoi, in functie de datele din tabel, afla cat trebuie sa stea la cuptor.

 

CARNECE BUCATA FOLOSESTITEMP. DIN CUPTORTIMP DE GATIT (MINUTE) 
   Friptura potrivitaBine patrunsa
Pui/gainaPuiul intreg190 grd.C(Intotdeauna asigura-te ca friptura de pui/gaina este bine patrunsa)20+20 per 500g
PorcPulpa, file, piept200 grd.C(Intotdeauna asigura-te ca friptura de porc este bine patrunsa)30+30 per 500g
Miel Pulpa, file, cotlet, spata, piept190 grd.C25 per 500g20+30 per 500g
VitaMuschi, file, cotlet200 grd.C20+20 per 500g25+25 per 500g
Retine ca:

  • Inainte de a pregati friptura, carnea trebuie sa fie complet decongelata – in cazul in care a stat in congelator.
  • Decongelarea se face fie in frigider, fie la temperatura camerei.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente