Pe 23 august, îl sărbătorim pe sfântul care alungă duhurile rele și vindecă bolile trupești și sufletești

Chiar dacă puține persoane au auzit de el, Sfântul Mucenic Lup este sărbătorit atât de Biserica ortodoxă, cât și de cea Catolică anual, pe 23 august.

sfantul mucenic lup

Sfântul Mucenic Lup, făcător de minuni

Conform crestinortodox.ro, Sfântul Mucenic Lup i-a slujit o perioadă Sfântului Dimitrie, care i-a încredințat toată averea sa. Sfântul Mucenic Lup nu a vrut să se bucure însă de ea și a împărțit-o săracilor.

Când ostașii au străpuns în temniță trupul Sfântului Dimitrie, Sfântul Mucenic Lup i-a luat haina plină de sânge și inelul pe care l-a înmuiat în sângele stăpânului său și, grație acestor două obiecte, a început să facă minuni. Astfel, reușea să vindece boli grave și să alunge duhurile rele.

Sfântul apărat de Dumnezeu

Într-o zi, Sfântul Mucenic Lup a sfărâmat idolii la care se închinau păgânii. Aceștia au vrut să-l ucidă, însă Dumnezeu le-a întunecat minţile, făcându-I să se taie între ei.

Cu altă ocazie, prigonitorii sfântului au încercat să-l ucidă cu arcul, însă săgețile se întorceau împotriva lor, rănindu-se unii pe alții.

Botezul Sfântului Mucenic Lup

Neclintit în credința sa pentru Hristos și nevrând să renunțe la ea nici măcar cu prețul vieții, Sfântul Mucenic Lup a fost ucis din ordinul împăratului Maximian, tăindu-i-se capul. Nu înainte de a fi supus la numeroase torturi.

Sfântul Mucenic nu primise Botezul și nu voia să moară fără să fi primit această sfântă taină. De aceea, s-a rugat la Dumnezeu să-I permit să fie botezat și atunci a început să plouă, sfântul fiind botezat în chip miraculos. Apoi, Sfântul Lup s-a predat păgânilor.

Troparul Sfântului Mucenic Lup

Sfântul Mucenic Lup își oferă grabnic ajutorul tuturor celor aflați în suferință și-n nevoi. Pentru aceasta, se rostește troparul următor:

Mucenicul Tău Doamne, Lup, întru nevoința sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru, ca având puterea Ta pe chinuitori a învins, zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.'

Sursa foto: doxologia.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate