Pauza de masă – secretul eficienței angajatului

Zarbusca

„62% dintre angajații români alocă mai puțin de 30 de minute prânzului, mâncând în grabă, în incinta locului de muncă', spune un studiu realizat de GfK pentru compania Edenred. Campania pilot „Hai la 1 la masă!' urmărește să sprijine angajații în adoptarea unui stil de nutriție mai sănătos, începând prin a lua prânzul la ore fixe.

Zarbusca

Nutriționiștii, psihologii și analiștii în domeniul productivității au ajuns la o concluzie comună: angajații care își alocă minimum 30 de minute pentru o pauză de prânz în afara incintei locului de muncă și fac asta la aceeași oră în fiecare zi sunt mai sănătoși, mai tonici și mai productivi.

Dincolo de crearea sau consolidarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și de beneficiile privind sănătatea fizică, pauza de masă poate să aducă certe beneficii de ordin psihic, profesional și social.

– Prilejuiește relaxarea, deconectarea de la ritmul și tensiunea activității profesionale.

– Luând puțină distanță, angajatul poate să revină la lucru cu o viziune proaspătă, cu o soluție neașteptată pentru o problemă stresantă.

– Pauza de prânz poate fi un moment al zilei în care să socializeze cu colegii.

– O întâlnire cu un colaborator se poate transforma într-un prânz de afaceri.

Campania pilot „Hai la 1 la masă!' inițiată de compania Edenred, emitent de tichete de masă, se va desfășura în București începând din luna mai și va cuprinde acțiuni de informare directă a angajaților și angajatorilor, dar și interacțiune pe site-ul www.haila1lamasa.ro și pe pagina de Facebook a campaniei, pe care publicul se poate informa și poate participa la concursuri speciale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente