Pamantul – Elementul pragmatic din astrologia vestica

Pamantul – Elementul pragmatic din astrologia vestica


Alaturi de Aer, Foc si Apa, Pamantul este unul dintre cele patru elemente care influenteaza Zodiacul European. Cele trei zodii guvernate de acest element – Capricorn, Taur si Fecioarapot fi caracterizate in cateva cuvinte drept practice, stabile, materialiste si, nu in ultimul rand, extrem de realiste.

Persoanele nascute in zodiile de Pamant sunt puternic inradacinate in realitate, stiu foarte bine sa se descurce in habitatul lor, pe care sunt pe deplin stapane, si au o legatura foarte stransa cu natura. Nu le vei vedea niciodata cu capul in nori pentru ca traiesc, bineinteles, cu picioarele pe pamant.

Nativii influentati de Pamant sunt, de asemenea, persoane foarte senzuale, care percep realitatea cu toate cele cinci simturi ale lor. Fiind si deosebit de pragmatice, pot fi considerate foarte productive si capabile sa ajunga la rezultate palpabile, construind intr-un final structuri deosebit de rezistente.

Acestia pot fi gasiti de multe ori cu mainile murdare de pamant sau cu flori prinse in par, pentru ca prefera sa gaseasca indeletniciri in natura si nu in spatii inchise. Daca, insa, ii aduci in mijlocul unui oras, atunci se vor descurca la fel de bine si in aceasta postura, datorita naturii lor pragmatice care ii ajuta constant si a unor scopuri clare stabilite initial.

Un aspect mai putin fericit este ca, acolo unde nu sunt si alte elemente implicate iar Pamantul este dictator absolut al naturii lor, cei nascuti in aceste trei zodii pot deveni, in timp, dependenti de munca, avari, posesivi si incapatanati. Ei renunta la bucuria oferita de momentele imediate pentru un stil de viata care ii leaga, practic, de locul in care muncesc.

Influente

Pamant – Aer

Semnele de Pamant si cele de Aer sunt compatibile pana la un punct. Daca cei influentati de Aer stiu sa-i ridice la cer pe cei din zodiile de Pamant, insa le pot oferi si ceva tangibil in acelasi timp, atunci relatia aceasta va functiona cu siguranta. Daca, in schimb, zodiile de Aer ofera Pamantului doar vise fara acoperire, cei din urma isi vor pierde increderea si respectul in visatori, parasindu-i inainte de vreme. Pe de alta parte, Pamantul poate atrage Aerul la nivelul solului, prin tot felul de planuri de viitor bine documentate si cat mai pragmatice cu putinta, insa ar fi bine sa nu-l incorseteze in angrenajul dur al realitatii, care l-ar putea lasa pe acesta fara suflare.

Pamant – Pamant

Avem aici de-a face cu un duo imbatabil, care poate misca muntii din loc, daca gasesc si planul potrivit pentru a face acest lucru. Orientate spre viitor, aceste relatii au incredere deplina in forta de planificare pe care o detin. Lumea lor este o lume fara secrete, pentru ca ei o percep in totalitate cu toate cele 5 simturi, experienta care le ofera bucurii aproape infinite legate de cunoasterea pragmatica a acesteia. Riscul la care se supun aceste cupluri ar fi acela de a lucra mereu pentru maine, fara a se bucura suficient de prezent. Ele pot evita acest lucru cautand placeri senzuale care le vor oferi acces si la alte aspecte mai putin “pamantene” ale vietii.

Pamant – Foc

Pamantul ia de la Foc putin curaj si ceva din simtul de aventura al acestuia. Focul ofera, de asemenea, energie Pamantului, insa prea multa energie intr-un timp relativ scurt, poate parjoli Pamantul. Combinatia aceasta poate fi deosebit de puternica si creativa, asta si daca energia Focului poate fi stapanita si administrata bine de catre Pamant. Problema care poate aparea in aceasta relatie, este lipsa de sensibilitate care survine din urmarirea unui scop precis. De multe ori, relatia Pamant-Foc se concentreaza mai mult pe profit si mai putin pe lucrurile care tin de afect.

Pamant – Apa

Semnele de Pamant pot ajuta semnele de Apa, mai emotionale, sa-si infranga timiditatea si sa gaseasca limite clare pentru imaginatia lor puternica. Pamantul poate concepe trasee prin care Apa curge linistita spre un scop anume iar Apa poate face Pamantul sa fie mai putin rigid. Apa uda Pamantul pentru ca din el sa se nasca viata iar Pamantul, transformat in acest fel in lut, va fi mai maleabil. Aceasta relatie este orientata spre valori traditionale cum ar fi familia si casa insa, pe de alta parte, nativii influentati de aceste doua elemente pot ramane multa vreme ancorati in trecut si cu o frica subconstienta de viitor.

Citeste mai multe despre celelalte elemente aici: Aer, Apa, Foc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania