Pamant, Aer, Apa, Foc – Elementele clasice din astrologia vestica

Pamant, Aer, Apa, Foc – Elementele clasice din astrologia vestica

Inca din antichitate, ganditorii vremii au structurat lumea noastra fizica in patru elemente de baza – Pamant, Aer, Foc si Apa. Ei credeau ca acestea detin o putere perfect egala, fiecare poseda un caracter aparte iar amestecul lor poate da nastere diferitelor forme prezente in natura.

Conceptia spune ca aceste elemente se regasesc si in om, intr-o mai mica sau mai mare masura, definindu-i pe alocuri personalitatea, iar acolo unde sunt prezente in proportii relativ egale intr-un individ, fac din acesta o persoana inteligenta, corecta si deosebit de sensibila la mediul inconjurator.

Cele patru elemente au jucat, de-a lungul timpului, un rol important in astrologie, mai ales in cea vestica, iar aceasta intelepciune straveche mai este folosita si astazi intr-o anumita masura, pentru a explica sensul lumii in care traim.

Pamantul, Aerul, Apa si Focul au dezvoltat o serie de legaturi cu cele 12 semne din Zodiacul European, impartindu-le in patru grupe egale. Fiecare grupa astfel formata poarta numele de Triplicitate si imprumuta o serie de caracteristici proprii de la elementul care o guverneaza.

Zodiile care se subscriu unei Triplicitati sunt pozitionate la 120° pe discul zodiacal, asa cum se observa si mai jos, iar relatiile formate intre zodiile din cadrul unei Triplicitati sunt echilibrate si, de cele mai multe ori, benefice.
 

Pentru zodiile dominate de acelasi element pot fi gasite o serie de insusiri comune. Astfel, nativii zodiilor de Pamant au un simt dezvoltat al proprietatii, sunt practici, stabili, pragmatici si materialisti. Persoanele din zodiile dominate de Aer sunt comunicative si, de obicei, pun accent pe intelect in defavoarea afectului. Cei guvernati de Foc sunt impulsivi si entuziasti, idealisti si cu o incredere nemasurata in fortele proprii iar cei din zodiile influentate de Apa sunt emotivi, atrasi de partea mistica a lucrurilor si detin o intuitie uimitoare.

Mai trebuie sa mentionam ca cele patru elemente sunt, de fapt, stari de agregare a materiei. Pamantul reprezinta starea solida, Aerul pe cea gazoasa, Apa este lichid iar Focul este plasma (slab ionizata). Fiind elemente de baza, caracteristicile pe care acestea le imprumuta zodiilor pe care le guverneaza trebuie privite doar la nivel general, ele nefiind suficiente pentru a defini in detaliu un anumit individ.

Citeste mai multe despre fiecare element in parte aici: Pamant, Aer, Apa, Foc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania