O femeie de 89 de ani, prima persoană care a murit din cauza reinfectării cu noul coronavirus

O femeie de 89 de ani din Olanda a devenit prima persoană care a murit din cauza reinfectării cu noul coronavirus. Experții ridică serioase semne de întrebare cu privire la cât timp pot dura imunitatea și anticorpii.

Femeia suferea de un tip rar de cancer al măduvei osoase numit macroglobulinemia lui Waldenström. Cercetătorii au scris că sistemul ei imunitar ar fi fost compromis din cauza terapiei pe care a primit-o.

Cu toate acestea, ei au declarat că sistemul ei imunitar ar fi putut fi „suficient' pentru a combate noul coronavirus. Tipul de tratament pe care l-a primit pentru cancer „nu pune viața în pericol'.

Pacientul a fost internat inițial în spital la începutul acestui an, cu tuse severă și febră. În urma testării pentru coronavirus, aceasta a fost confirmată pozitiv. Potrivit raportului medical, ea a fost externată cinci zile mai târziu. Dincolo de oboseala persistentă, celelalte simptome s-au ameliorat.

Reinfectare fatală cu noul coronavirus

Două luni mai târziu, femeia a manifestat din nou stări febrile, tuse și dificultăți de respirație. La două zile după ce începuse chimioterapia, bătrâna a fost depistată pozitiv din nou cu coronavirus.

Testele pentru anticorpi au ieșit negative în zilele patru și șase, iar în ziua a opta starea femeii s-a deteriorat. Două săptămâni mai târziu, femeia a murit.

Femeia nu a fost testată între infecții, astfel încât cercetătorii nu au avut teste negative confirmate. Specialiștii au examinat probele în ambelor infectări și au constatat că structura genetică a celor doi viruși este diferită.

Este pentru prima dată când cineva a murit din cauza reinfectării cu Covid-19.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate