Un mare expert epidemiolog a murit răpus de COVID

Un mare expert epidemiolog a murit răpus de COVID

Pe 14 octombrie șeful secției de Epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, medicul epidemiolog Nicolae Gorcinschi a pierdut lupta cu cel mai studiat virus al momentului. 

Nicolae Gorcinschi avea 78 de ani. În Republica Moldova s-au înregistrat până în prezent 42 de decese din rândul cadrelor medicale răpuse de noul coronavirus.

Cu profund regret, colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă, la 13 octombrie 2020, a Dlui Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șef Secție epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, din cauza infecției COVID-19', se arată în mesajul publicat de reprezentanții ANSP.

Medicul Nicolae Gorcinschi s-a născut pe 4 septembrie 1942 în Soroca, iar în 1972 a absolvit Facultatea de Medicină din Chișinău. Până în ultima clipă a vieții medicul Nicolae Gorcinchi a fost recunoscut drept un mare epidemiolog luptând pentru combaterea și profilaxia bolilor transmisibile.

Domnul Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie.

Un epidemiolog de la natură, cu cunoștințe profesionale profunde, un om original în felul său, unora incomod, dedicat serviciului pînă la ultima zi. Fie-i țarina ușoară! 

Foto: ansp.md/Facebook

Citeste și:

Cum a reușit China să testeze 3 milioane de oameni în două zile

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri