Cancerul esofagian este o afecțiune care s-a dezvoltat tot mai mult de-a lungul anilor, iar medicii pun această boală pe seama obiceiurilor zilnice pe care oamenii le au.
Cancerul esofagian apare în momentul în care se dezvoltă celule maligne la nivelul esofagului. Evoluția acestei boli este una treptată, iar cele mai întâlnite tipuri de cancer esofagian sunt carcinomul scuamos și adenocarcinoul.
Carcinomul scuamos se dezvoltă la nivelul celulelor scuamoase și se mai numește și carcinom epidermoid. Adenocarcinomul apare în zona celulelor care produc fluide și este localizat în partea inferioară a esofagului, în imediata apropiere a stomacului.
Pentru că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer esofagian este într-o continuă creștere, oamenii de știință au studiat acest fenomen pentru a vedea care sunt principalele cauze care duc la apariția acestei boli. În urma testelor, specialiștii au constatat că există 3 obiceiuri zilnice care pot favoriza dezvoltarea celulelor maligne la nivelul esofagului.
Consumul de ceai fierbinte este un adevărat pericol pentru organism. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care beau ceaiul la o temperatură foarte ridicată au șanse mari să dezvolte o formă a cancerului esofagian. Pe lângă acest obicei, specialiștii avertizează că fumatul și consumul de băuturi alcoolice reprezintă alte două cauze care duc la apariția cancerului esofagian. Rezultatele studiului au arătat că cei care fumează și beau ceaiul la o temperatură foarte ridicată au de 2 ori mai multe șanse să se confrunte cu această afecțiune, potrivit independent.co.uk.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cum poți prepara în casă un sirop împotriva răcelii? Calmează rapid tusea și durerile de gât