Tot mai mulți oameni au început să fie familiarizați cu proprietățile senzaționale ale turmericului. Este un condiment care nu ar trebui să îți lipsească din casă, pentru că poate fi folosit în prepararea multor mâncăruri.
Vorbim despre un condiment care este specific bucătăriei din India, China, Taiwan, Indonezia şi Japonia. Turmericul este folosit în preparatele sărate, dar și cele dulci, și oferă mâncării o aromă iute – amăruie. Poate fi adăugat în aproape orice fel de preparat, pentru că are efecte incredibile asupra organismului, care au fost dovedite prin studii de specialitate.
Astfel, turmericul îmbunătățește vizibil starea de spirit și ajută memoria, conform unui studiu realizat de cercetători din SUA şi prezentat la Conferinţa Internaţională a Asociaţiei de Alzheimer de la Londra. Acesta nu este primul studiu care demonstrează proprietăţile benefice ale turmericului, conform gustarte.ro. Alte studii au dovedit că acest condiment poate distruge celulele canceroase, previne inflamaţiile şi revigorează sistemul imunitar.
„Nu ştim exact cum acţionează turmericul, dar este posibil ca rezultatul să fie datorat reducerii inflamaţiilor la nivel cerebral, care sunt răspunzătoare atât pentru declanşarea bolii Alzheimer, cât şi a depresiei', a declarat dr. Gary Small, conducătorul studiului.
Prin această cercetare, americanii au monitorizat timp de 18 luni un grup de adulţi, perioadă în care le-au măsurat abilităţile cognitive şi emoţiile. Cei care au consumat în fiecare zi turmeric au avut o stare de spirit mai bună, iar memoria s-a îmbunătăţit simțitor.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Plantele care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din casă! Fac minuni pentru sănătatea ta
Cum te ajută cafeaua să slăbești? Uite care sunt beneficiile acesteia pentru organism