Numărătoarea inversă pentru Ziua Apocalipsei? NASA urmărește un asteroid IMENS care ar putea pune capăt civilizației umane

56 de zile până la Ziua Apocalipsei… dar nu chiar. Un asteroid foarte mare se apropie de pământ. Posibilul impact va fi în jurul datei de 29 aprilie.

NASA spune că sistemele sale automate de urmărire de la Centrul pentru Studii Spațiale din statul american California au detectat un asteroid atât de mare încât ar putea distruge întreaga rasă umană.

Numărătoarea inversă pentru Ziua Apocalipsei?

Denumită oficial 52768 (1998 OR2), roca spațială gigantică se îndreaptă spre Pământ cu o viteză de 31.320 km/h – sau 8,7 km pe secundă. Dacă asteroidul menține acest ritm, este de așteptat să se apropie de planeta noastră în jurul datei de 29 aprilie. Nu e cazul ca omenirea să intre în panică, totuși, pentru că oamenii de știință spun că va fi doar o „apropiere' a asteroidului și nu va intra de fapt pe orbita Pământului, conform Daily Express.

Măsurând aproximativ 4,1 kilometri în diametru, dimensiunea rocii o plasează în categoria „foarte periculoasă' de către Planetary Society, care include toate obiectele spațiale apropiate sau mai mari de 1 km în diametru și le pune la o scară care amenință distrugerea globală.

„Asteroizii mici – câțiva metri – lovesc frecvent pământul, ard în atmosferă și fac puține daune', a spus Bruce Betts de la o organizație nonprofit. „Asteroizii de dimensiunea Chelyabinsk – aproximativ 20 m care au lovit în 2013 – creează unde de șoc care sparg ferestrele și provoacă răni. De dimensiunea Tunguska – aproximativ 40 m care a lovit Siberia în 1908 – ar putea distruge complet un oraș sau ar crea un tsunami. Asteroizii mai mari care au lovit în medie mai rar ar putea provoca distrugeri regionale', a adăugat el. „Dar asteroizii mai mari ar putea provoca o catastrofă globală', a spus el.

Consiliul Național pentru Știință și Tehnologie din SUA a avertizat, de asemenea, în raportul privind strategia de pregătire, că obiectele de această dimensiune „pot declanșa cutremure, tsunami și alte efecte secundare care se extind cu mult dincolo de zona de impact imediat'.

NASA a observat pentru prima dată asteroidul 1998 OR2 zburând în jurul Soarelui în 1987, confirmându-i ulterior orbita și clasificându-l drept un obiect apropiat de Pământ „potențial periculos'. Pentru ca un asteroid sau o cometă să fie considerată periculoasă, trebuie să se afle la 50 de milioane de km de orbita Pământului.

Cu toate acestea, potrivit astronomilor, există o șansă la 50.000 ca asteroizii să lovească Pământul la fiecare 100 de ani.

Scrisoarea Părintelui Iustin Pârvu către poporul român NU este scrisă de el. Cine este autorul?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate