Nu răzbunarea îi liniștește pe dușmani, ci rugăciunea pentru ei

Greu de crezut să existe persoană care să nu aibă dușmani. Uneori îi știm, alteori, nu. Și într-un caz, și în celălalt, un bun creștin se va ruga chiar și pentru sănătatea și binele acestora, și asta pentru că dumnezeieștile învățături ne spun să răspundem cu dragoste la ură și cu bine la rău. În acest fel nu răzbunarea îi liniștește pe dușmani, ci rugăciunea pentru ei.

Iată care este rugaciunea pentru cei mai puțini binevoitori cu tine:

'Doamne, învață-mă să cunosc mărirea și bunătatea Ta. Dă-mi inimă curată și lesne-iertătoare, dă-mi căință pentru supărările pe care le-am făcut altora. Dă-mi dragoste să pot răbda în pace necazurile ce-mi vin din partea lor, ca să pot împlini porunca Ta. Doamne, ajută-mă să nu fac rău celor ce-mi fac rău și pe cel ce mă blesteamă, eu să-l binecuvântez. De va flămânzi vrăjmașul meu, eu îi voi da pâine și de va înseta, eu îi voi potoli setea. De va cădea, îl voi ridica; și de va rătăci, îl voi îndrepta.

Doamne, sunt neputincios; ajută-mă cu darul tău să fiu statornic în poruncile tale și să le împlinesc. Trimite îndurarea Ta peste vrăjmașii mei și inima lor o întoarce cu dragoste asupra mea. Alungă de la mine suferințele și neodihna care îmi vin de la ei și împacă-ne cu harul Tău.

Fă, Doamne, ca și vrăjmașii mei să cunoască voia Ta. Luminează-le cugetul și inima lor o umple de bunătate. Dă, Doamne, pacea Ta în inimile noastre ale tuturor, ca trăind în bucurie și în unire să putem zice către Tine: 'și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri'.

Că Ție se cuvine slavă, cinste și închinăciune, în veci. Amin.

Nu răzbunarea îi liniștește pe dușmani, ci rugăciunea pentru ei

Doamne, Cel ce te-ai rugat pentru răstignitorii Tăi, Iubitorule de suflete, și ai poruncit și robilor Tăi să se roage pentru vrăjmași, iartă pe cei ce ne urăsc și ne apasă pe noi. Îndepărtează-ne de la orice răutate și vicleșug, îndreptându-ne către viața cea cu dragoste frățească și lucrătoare de bine. Pentru aceea, cu smerenie ne rugăm și într-un gând Te slăvim pe Tine, Unule, Iubitorule de oameni. Amin.'

foto: Shutterstock

Citește și:

Încă o enigmă românească nedescifrată

Astrologia karmică și vârstele cruciale ale anului 2019

Ce reprezintă crucea și cum trebuie ne închinăm

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate