Încă o enigmă românească nedescifrată

misterele româniei

La cinci kilometri de Făgăraş, în satul Șona, trăiește neexplorată de nimeni, încă o enigma românească nedescifrată: opt piramide înalte de 30 de metri, așezate în șiruri paralele – parte a „triunghiurilor magice' trasate înaintea vremurilor dace – care se spune că ascund comorile marilor regi celți.

Locul este înconjurat de mituri și legende venite din bătrâni și nici localnicii nu îl cunosc prea bine. Puțin dincolo de marginea satului se ridică opt movile de pământ, de formă piramidală ce ating fiecare aproape 30 de metri înălţime, se întind în două şiruri, paralele aşezate strict în ordinea mărimii.

Apă magică și semne celtice

Nimeni nu știe cum au fost ridicate acolo, de ce și de către cine, mai ales că așezarea lor aproape geometrică indică clar o mână omenească și nu un fenomen natural. Poveștile și ipotezele se țes în jurul misterioaselor piramide. Unii cred că ele sunt un „cimitir al uriașilor' ridicate de un neam de giganți ce trăia aici, alții că sunt tumuli ai unor mari căpetenii celte sau scite ale căror drumuri au trecut pe aici și că în interior sunt pline de comori. Se spune că la poalele unora dintre piramide, apa lăsată peste noapte captează puterea tăinuită acolo și capătă proprietăți vindecătoare deosebite, devine apă vie ce poate scăpa omul de la moarte ori de la boli grave.

Triunghiurile invizibile ale dacilor

Un cercetător din Basarabia este de părere  că movilele ascund vestigii dacice si fac parte din „triunghiurile invizibile' trasate într-o geometrie magică peste Carpați și unind sanctuarele dacice: Sarmisegetusa, Piatra Roşie, sanctuarul de la Racoş, apoi vârful Omu, templul de la Şinca Veche, piramidele de la Şona. Bătrânii povestesc că peste vremuri, mai mulți arheologi au încercat să sondeze sau să „asculte' piramidele cu destectoare dar nu au descoperit nimic iar mulți localnici atrași de poveştile spectaculoase despre aurul îngropat, au încercat să sape câteva tuneluri de acces către adâncul formelor misterioase  dar autoritățile i-au oprit.

Mituri sau simple speculații, deocamdată nici arheologii n-au reuşit să dezlege misterele piramidelor de la Șona, iar oamenii le cred, le țes în povești si în întrebpri fără răspuns și vorbesc în continuare despre tainele alături de care trăiesc.

Adrian Ciltan

Foto: Shutterstock

Citește și:

Astrologia karmică și vârstele cruciale ale anului 2019

Ce reprezintă crucea și cum trebuie ne închinăm

5 poțiuni magice pentru aflarea viitorului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate