Nu este cea mai bună zi pentru a cumpăra euro! Leul, la cel mai slab nivel din august 2012

Nu este cea mai bună zi pentru a cumpăra euro! Leul, la cel mai slab nivel din august 2012

Astăzi nu este o zi bună pentru a cumpăra euro. După ce toți miniștri au demisionat din PSD, iar situația politică din România a devenit din nou incertă, se pare și cursul de schimb valutar a fost destul de grav afectat. 

Astfel, din cauza instabilității politice din această perioadă, pe piața interbancară, moneda naţională a pierdut 2 bani în raport cu euro faţă de referinţa oficială de ieri, potrivit digi24.ro. Așadar, astăzi leul se află la cel mai slab nivel din august 2012 încoace, conform cursului oficial al BNR.

Banca Națională a României a publicat cursul oficial, din data de 15 iunie. Un euro se tranzacționează cu 4,5872 de lei, iar un dolar cu 4,1082 de lei. Francul elvețian este cotat la 4,2164 de lei, potrivit informațiilor furnizate de BNR.

Ce s-a întâmplat după ce s-a depreciat leul?

Deprecierea leului în raport cu euro s-a putut observa încă de aseară pe piata interbancară, din tranzacţiile făcute în afara orelor de program al pieței interne. Cursul de schimb a urcat la 4 lei şi 58 de bani pe piata interbancară, cu 2 bani mai mult față de ieri. Aceasta este o creştere semnificativă, de 0,4% în doar câteva ore.

Investitorii au reacţionat imediat la criza politică şi au renunţat la plasamentele în lei, cum ar fi titlurile de stat, potrivit sursei citate. Cu siguranță, cursul este barometrul cel mai sensibil, care reacționează imediat când apar astfel de situații de instabilitate politică. În general, Banca Națională intervine pentru a reduce fluctuațiile foarte mari.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Al doilea oraş din România care ar putea avea metrou în curând! Deja s-a stabilit care vor fi stațiile

Bilete gratuite la Untold și Neversea pentru cei care donează sânge. Uite unde trebuie să mergi pentru recoltare

CFR Călători anunță schimbări majore! Ce se va întâmpla cu biletele de tren

Veste bună pentru cei care călătoresc în afara României. De astăzi, roamingul este gratuit în UE și în Spațiul Economic European

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri