Veste bună pentru cei care călătoresc în afara României. De astăzi, roamingul este gratuit în UE și în Spațiul Economic European

roaming gratuit în UE și în Spațiul Economic European

Toți cei care călătoresc în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European vor plăti facturi mai mici pentru telefonia mobilă și asta pentru că începând de astăzi, roamingul a fost eliminat.

Ce înseamnă roaming gratuit în UE și în Spațiul Economic European?

Această măsură a fost luată încă de anul trecut de către autoritățile europene și implică ca sms-urile, minutele și datele mobile consumate să fie scăzute din resursele naţionale incluse. După ce sunt depășite aceste valori, clienții vor fi taxați la fel ca în România, dar în limitele unei utilizări rezonabile, potrivit mediafax.ro.  Mai exact, atunci când inițiază un apel, trimit un sms sau intră pe internet, clienții consumă, de fapt, beneficiile naționale, fără alte costuri suplimentare.

Când pot fi taxați clienții?

Autoritățile vor să prevină folosirea abuzivă a roaming-ului, ceea ce se traduce prin folosirea acestuia în mod permanent și nu doar în timpul călătoriilor. Astfel, clienții care depășesc această utilizare rezonabilă vor fi taxați în plus față de tarifele naționale.
Aceste situații pot să apară în momentul în care clienții nu pot face dovada reședinței lor, dacă acest lucru este cerut de către furnizorii de telefonie mobilă. În plus, dacă timp de 4 luni, pe o cartelă SIM se înregistrează o prezență mai mare în Roaming în UE sau în Spațiul Economic European decât în spațiul național, clienții vor fi suprataxați.

Suprataxa se va aplica și dacă se înregistrează o perioadă de inactivitate a cartelei SIM și aceasta poate fi explicată prin folosirea în mod exclusiv în UE sau în Spațiul Economic European, dar și dacă un client a cumpărat și a utilizat mai multe cartele de la același furnizor pentru a se bucura de reducerea roaming-ului în UE și în Spațiul Economic European.

Foto: 123rf.com

Citește și:

CFR Călători anunță schimbări majore! Ce se va întâmpla cu biletele de tren

Are 91 de ani și un corp ca la 20! Cum arată Johanna Quaas, cea mai bătrână gimnastă din lume

România va avea un nou prilej de sărbătoare. Uite ce vom celebra pe 10 octombrie

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri