Ingrediente:
4 portii
Timp de pregatire: 10 min.
Timp de gatit: 30 min.
710 calorii, 25 g grasimi per portie
- 4 vinete, taite in doua, pe lungime
- ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 500 g carne de vita, tocata
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 pahar vin rosu
- 1 lingurita de rozmarin uscat
- 500 g paste fainoase
- 150 g cascaval (il puteti inlocui cu mozzarella)
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
Mod de preparare:
2 Intre timp, caliti ceapa intr-o tigaie din teflon, unsa cu ulei de masline. Adaugati carnea si rumeniti-o timp de 5 minute; adaugati pasta de rosii, vinul si rozmarinul, acoperiti tigaia cu un capac si fierbeti inabusit, la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati vinetele si continuati sa tineti pe foc inca 5 minute.
3 Intre timp, fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform indicatiior de pe ambalaj. Scurgeti-le si amestecati-le cu compozitia de musaca si cu cascavalul taiat cuburi. Amestecati totul bine, pana ce cascavalul incepe sa se topeasca.
Pofta buna!
Vă recomandăm încă o rețetă de musaca de vinete