Mulți și sănătoși… așa să vă fie anii!

Nu-i așa că avem cu toții momente când credem că le-am auzit pe toate sau că nu mai sunt cuvinte care să ne amuțească, să ne înfioare și să ne țintuiască locului? Când ne învârtim în același cerc fără să mai simțim muchii ascuțite sau colțuri… Când nu mai avem răbdare să mai contemplăm lumea sau să ne citim cărțile care ne așteaptă începute și cuminți pe măsuță?


Când viața noastră devine un gherghef pe care brodăm și ne țesem tiparul vieții ca o cochilie, adăugând cu migală din puncte de cusătură, cuvintele celor din jur, gustul mâncării, parfumul colegei? Când știm ce urmează să ne spună soțul după ce se uită două secunde în gol… când gândurile din fiecare dimineața sunt la fel. Când cerul nu ne mai spune nimic, pentru că e același de atâția ani… Într-o astfel de zi, din neant am primit trei întrebări:

  1. Ce nume i-ai da vieții tale?
  2. Ce an din viața ta ai mai retrăi o data?
  3. Ce film te-a răvășit până la capătul sufletului?

Am vrut să răspund așa: Niciunul, Niciunul, Niciunul. Apoi m-am scuturat, am aruncat dracului ghergheful de penelopă căzută în dizgrație, mi-am tăiat părul (la propriu) și am știut: viața mea se numește Dansând cu lupii, aș retrăi anul în care am primit cadou o fustiță roz care foșnea când mergeam și care devenea o floare când mă învărteam și m-a răvășit filmul  Hachi-ko, fir-ai tu să fii de japonez care ne-ai marcat copilăria!!!

Apoi, cu cât mă gândeam mai mult, cu atât găseam alte nume pentru viața mea, alte filme care m-au marcat și alți ani pe care i-aș mai vrea o dată. Și țesătura vieții mele se schimba cu fiecare nouă alegere.

Suntem la muchia dintre cel care a trecut și cel care vine. Nici un an nu seamănă unul cu altul, așa cum nu seamăna la milimetru gemenii între ei. Bine că mi-am amintit…  Dosarul special al revistei este despre ei… pentru că DA!! AVANTAJE MERGE MAI DEPARTE și în fiecare număr concepem un dosar cu un subiect special. Gemenii, cu toate întrebările pe care ni le punem când auzim despre ei.

Avem desigur, invitați special, povești unice, ținute pentru nopțile mirifice ale acestei ierni și parfumul inconfundabil al autenticului. Al unui chip dincolo de spoială… Suntem Avantaje și vă învit în 2018 să ne descoperiți site-ul, pagina de facebook, poveștile din paginile revistei și vă rog, ba nu… vă oblig să răspundeți la cele trei întrebări de mai sus. N-am apucat să-I mulțumesc celui care mi le-a pus și mie, gândindu-mă în marea mea autosuficiență că le merit, că îmi sunt predestinate, că au venit special în momentul în care aveam nevoie de ele.

Vă doresc în 2018 să rămâneți în formula de acum, dacă vă este bine sau să schimbați macazul vieții dacă nu e ce trebuie! Dar pentru asta aveți nevoie de curaj, voință, noroc și de Dumnezeu alături.

Mulți și sănătoși, așa să vă fie anii!

Citește și:

Revista Avantaje, premiată la Gala Performanței și Excelenței 2017 pentru cel mai bun conținut editorial

Florentina Mușat, redactorul șef al Revistei Avantaje, la un pas de infarct în direct

Dincolo de cuvinte: Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial