Editorial: Compromisuri? Da, desigur…

Sigur că și eu am făcut compromisuri…. și în viața profesională și în cea privată. Generația mea nu fost educată să spună NU clar și răspicat și să vină apoi cu o ploaie de argumente. Dacă stăteam jos noi de ridicam în picioare când ni se adresa un adult. Am făcut compromisuri „ca să fie bine și am mințit „ca să nu fie rău. Așa mi-a povestit și Dan Bujor în pag.48. S-a strecurat prin viață cu minciuni grave în CV, dar mânat de o ambiție colosală și-a văzut de drum și nu și-a contabilizat compromisurile. Nici eu nu le mai număr pe-ale mele… Daniela Shah mi-a povestit în pag.80 că uiți de toate și faci pace cu tine când imensitatea cerului negru mustind de stele te împresoară și nu te lasă să-ți cobori privirea. Ea era în deșertul Sahara, eu câteodată ies în balcon și mai fac exercițiul ăsta. De ce facem compromisuri? Câteodată este singura soluție să ieși la liman. Și-ți spui în subconștient că „e ultima oară și n-o să se mai repete. N-am avut încotro! Așa spunem și când ne trezim cu o farfurie plină ochi cu cremșnit, cheesecake, musaca de vinete, aripioare crocante și picante plus sosul de usturoi. „Am fost încolțită! N-am avut cum să scap… Noroc că am adunat în DOSARUL SPECIAL al lunii de la pag. 31, dietele care și-au dovedit garantat eficacitatea. Am strâns toate curele de slăbire care au avut rezultate dovedite științific.

Cum să nu faci compromisuri? Nu știu, dar aștept să iasă cartea motivațională din tipar pe care sigur o scrie cineva chiar acum, dacă nu e scrisă deja. Abia aștept s-o cumpăr și s-o așez necitită lângă rudele ei: Cum să fii o femeie puternică? Găsește-ți fericirea în 10 pași musai simpli, Crește-ți stima de sine precum aluatul lui Scărlătescu și desigur, Învață să spui NU răspicat ca să nu fi nevoită să spui DA forțat.

În rest, mergem înainte cu mici accente spre înapoi. Coronavirusul a creat o boală nouă, să fie primit!, românii nu cred în ea, să fie sănătoși!, iar viața noastră este departe de ceea ce am sperat în noaptea de revelion când, conform tradițiilor și superstițiilor, ba am purtat chiloți roșii pentru noroc, ba am mâncat struguri pentru nu-mai-știu-ce, și pește ca să ne strecurăm rapid și lejer prin greutățile anului. La 12 noaptea am pășit cu dreptul peste prag și uite-mă cum stau cu rujurile și trusele de make-up claie peste grămadă că trebuie să ies afară purtând mască nu machiaj. Dar decât să mă îmbolnăvesc sau să vă îmbolnăvesc, prefer să nu mai pun o viață întreagă gloss pe buze…

foto: Ionuț Staicu

Citeste și:

Editorial: Houston, we have a problem…

Gata. Eu am găsit fericirea…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial