Motivul pentru care nu ar trebui să mănânci mai mult de jumătate dintr-un avocado

nu trebuie sa mananci mai mult de jumatate de avocado

nu trebuie sa mananci mai mult de jumatate de avocado

Avocado este un fruct recomandat într-un regim de viață sănătos, însă nutriționiștii sunt de părere că nu ar trebui consumat mai mult de jumătate dintr-un fruct într-o singură zi.

Avocado este foarte des recomandat în dietele de slăbire și asta pentru că el conține grăsimi sănătoase, care ajută la o mai bună funcționare a organismului. Chiar dacă este benefic pentru organism, nutriționiștii avertizează că un consum prea mare de avocado poate avea efectul invers. Mai exact, în loc să ne ajute să pierdem în greutate, acesta va adăuga calorii în plus la dieta noastră zilnică, lucru care va duce la acumularea kilogramelor în plus.

Chiar dacă fructele de avocado conțin grăsimi sănătoase și sunt preferate în detrimentul dulciurilor sau al altor gustări, nu ar trebui consumate în exces, potrivit dailymail.co.uk. Mai exact, doza recomandată este de jumătate dintr-un fruct pe zi. Un fruct de avocado conține 22 de grame de grăsime, iar organismul uman are nevoie  70 de grame de grăsime într-o singură zi. Acesta este motivul pentru care trebuie să reducem cantitatea de avocado din meniul nostru. Acest lucru poate fi destul de greu de realizat și asta pentru că de cele mai multe ori, avocado este consumat sub forma unui preparat celebru numit guacamole. Guacamole este preparat din mai multe fructe de avocado, ceea ce îl transformă într-un preparat bogat în grăsimi. Mai mult decât atât, cei care locuiesc singuri se confruntă cu o altă problemă, mai exact faptul că atunci când cumpără un avocado trebuie să îl consume pe tot și asta pentru că în contact cu aerul acesta se oxidează și nu mai poate fi consumat.

Numărul de grăsimi permise într-o zi depinde foarte mult de la persoană la persoană. Astfel, în cazul unei persoane foarte active, numărul de grăsimi poate să depășească 70 de grame, ceea ce permite consumul unui avocado întreg. Totuși, în majoritatea cazurilor, oamenilor le este recomandat să consume doar jumătate din acest fruct, asta pentru a evita acumularea kilogramelor în plus.

 

Foto: pixabay.com

Citește și:

Cum să faci acasă unt de avocado. Este o rețetă simplă de post, gustoasă și hrănitoare

Avocado te scapă de pielea uscată

Cum se face cultivarea fructului de avocado acasă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse