De ce se ține post negru în Vinerea Mare?

De ce se ține post negru în Vinerea Mare?

De ce se ține post negru în Vinerea Mare?

Vinerea Mare este considerată o zi foarte tristă pentru toți creștinii, motiv pentru care multe persoane aleg să țină post negru.

Vinerea Mare este asimilată cu o zi de doliu și asta pentru că aceasta este ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce și a murit. În semn de respect pentru acest moment, foarte mulți credincioși țin post negru. Acest post negru implică ca cei ce îl țin să nu consume nimic altceva în afară de apă, până ce soarele apune. Scopul acestui ritual este de a ne aminti de patimile pe care le-a suferit Iisus înainte să moară. Mai mult, tradiția spune că toți cei care țin post negru în Vinerea Mare vor fi feriți de boli și vor avea spor în toate lucrurile pe care doresc să le realizeze.

Postul negru din Vinerea Mare poate fi înțeles de multe ori greșit de către credincioși. Foarte multe persoane consideră că ținând post negru în Vinerea Mare vor compensa faptul că în restul postului nu s-au abținut de la preparatele de origine animală. Ei bine, preoții nu sunt de aceeași părere și le atrag atenția credincioșilor că o singură zi de post nu poate suplini absența acestuia în restul timpului. Cu toate acestea, postul negru este o alegere pe care o fac mulți credincioși, iar medicii nu sunt tocmai încântați de acest lucru.

Medicii le atrag atenția credincioșilor că atunci când țin post negru trebuie să se hidrateze mult mai mult decât în mod normal, asta pentru că organismul are de suferit din cauza lipsei alimentelor. În cazul persoanelor care refuză să bea apă în timpul postului negru, medicii avertizează că se pot alege cu afecțiuni destul de grave, inclusiv blocaje renale.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

NU ai voie să mănânci două alimente în Săptămâna Mare, chiar dacă sunt de post! Este mare păcat

Rugăciuni făcătoare de minuni în Postul Paștelui 2017

În ce condiții sunt scutiți creștinii de post. Tu de încadrezi?

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse