Mit sau adevăr: devine mierea toxică la temperaturi mari?

Dacă mierea devine sau nu devine toxică atunci când o adăugăm în apă fierbinte sau într-un preparat la cuptor e un subiect de mare interes.

Interesul este dat de faptul că mierea este un ingredient extrem de solicitat în aceste vremuri în care se caută înlocuitori naturali pentru zahărul rafinat.

Mierea, de ce este atât de benefică?

Datorită combinației sale de ingrediente, mierea acționează în mod benefic asupra organismului în mai multe direcții. În primul rând, are proprietăți antibacteriene. Apoi este o sursă bună de antioxidanți. Și, nu în cele din urmă, este cicatrizantă.

Este important să alegi o miere neprocesată sau crudă, care să nu conțină adaosuri de substanțe menite să o îndulcească mai mult sau să prevină cristalizarea. De altfel, procesul cristalizării este normal și, în cazul anumitor tipuri de miere, are loc chiar repede. Află mai multe despre acest subiect aici.

Este greu de recunoscut mierea contrafăcută, de aceea trebuie să găsești o sursă de încredere, care să-ți confirme puritatea acesteia.

În apă fierbinte

Discuția despre riscul de toxicitate în legătură cu mierea are loc în cazul mierii contrafăcute, având în vedere că nu se știe ce substanțe au fost folosite.

Când vine vorba despre mierea naturală, aceasta nu prezintă astfel de probleme când este supusă unor temperaturi mari. Singurul dezavantaj este faptul că adăugarea mierii în apă fierbinte are ca efect distrugerea enzimelor, vitaminelor și mineralelor, astfel încât beneficiile acesteia sunt cu mult diminuate.

Conform sleepingbearfarms.com, atunci când mierea este cristalizată, spre exemplu, și vrem să o fluidizăm, putem lăsa borcanul în apă caldă, care să nu depășească însă 95 de grade Celsius.

În ceea ce privește pregătirea unor preparate cu miere, la cuptor, în acest caz cu siguranță expunerea prelungită va duce la scăderea beneficiilor mierii. În plus, aceasta poate chiar să-și schimbe gustul.

Citește și: Tulburarea de tezaurizare compulsivă

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate