Mierea zaharisită este contrafăcută?

Mierea zaharisită (cristalizată) nu are o reputație foarte bună. Se spune că are o cantitate mai mare de zahăr adăugat, de aceea se și cristalizează. Este adevăr sau mit? Tu obișnuiești să consumi miere cristalizată sau o eviți, în favoarea celei fluide?

Adevărul este că mierea cristalizată este la fel de bună ca mierea lichidă pe care o preferi de cele mai multe ori. De ce apare cristalizarea? Din cauza compoziției sale bazate pe zaharuri, adică fructoză și glucoză. Raporturile diferite dintre glucoză și fructoză dau acea îngroșare sau zaharisire a mierii. Când mierea conține mai multă glucoză, atunci ea se cristalizează mai repede, pentru că glucoza nu este la fel de solubilă în apa din compoziția ei precum fructoza, și atunci începe să se adune în aceste mici cristale.

Mierea zaharisită își schimbă gustul?

Nu, mierea cristalizată sau zaharisită nu își schimbă gustul sau proprietățile. Mai mult decât atât, în străinătate această miere este numită și „miere-cremă' și este prima opțiune în alegerea sortimentului. Motivul? Tocmai cristalizarea, care oferă garanția unei mieri de calitate, pure, fără alte adaosuri.

Există, într-adevăr, tipuri de miere care se cristalizează mai repede și altele care se îngroașă mai greu. Dintre acestea, ies în evidență prin cristalizarea rapidă, mierea de:

  •  rapiță
  •  floarea-soarelui
  •  polifloră

Mierea care are un timp de cristalizare îndelungat este mierea de salcâm sau mierea de mană. Aceasta are în compoziție o cantitate mare de fructoză, care menține calitatea fluidă a mierii mai mult de doi ani.

Citește și:

Cum îți faci acasă balsamul de buze

5 antibiotice naturale pe care să le încerci acasă

Acadele făcute în casă pentru a trata tusea

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii