Misterele din viața actriței Greta Garbo. Și-a părăsit logodnicul exact în ziua nunții

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

„Sfinxul suedez', așa a fost supranumită frumoasa Greta Garbo, una dintre cele mai de succes actrițe din cinematograful american interbelic. În 1950, a fost votată cea mai frumoasă femeie din lume de The Guinness Book Of Records. În pofida succesului, talentului și frumuseții, Greta Garbo nu a fost fericită și împlinită, traseul prin viață fiindu-i presărat cu comportamente de-a dreptul inexplicabile.

A făcut un rol emblematic în filmul „Ana Karenina' și s-ar putea spune că drama personajului pe care l-a jucat a fost și drama ei.

Dramele care i-au marcat existența Gretei Garbo

Potrivit digi24.ro, Garbo a crescut în sărăcie, într-o casă atât de mică încât ea şi sora ei trebuiau să doarmă în bucătărie. Știa să fasoneze pălării, iar acest lucru a ajutat-o să acceadă în lumea teatrului și filmului. Casa de producție MGM i-a remodelat sprâncenele, i-a îndreptat părul şi dinţii, a pus-o la cură de slăbire și astfel a reușit să obțină o imagine demnă de marele și micul ecran.

O serie de evenimente nefericite i-au marcat puternic destinul și i-au influențat negativ relațiile cu cei din jur. Era abia la început de carieră când a trebuit să experimenteze drama pierderii celor dragi. Conform historia.ro, Alva, sora Gretei Garbo, a murit de cancer la doar 23 de ani, dar contractul pe care Greta îl semnase cu producătorii de la Metro Goldwyn Mayer (MGM) a oprit-o să meargă la funeraliile surorii ei. Actorul Einar Hanson, un bun prieten al actriței, a decedat într-un accident de mașină chiar după ce se întâlnise la un dineu cu Greta Garbo.

Și-a părăsit iubitul exact în ziua nunții

John Gilbert, sigurul bărbat pe care actrița l-a iubit, nu a avut nici el o soartă prea lină. Potrivit sursei citate, acesta juca în filme mute și i-a fost aproape imposibil să se acomodeze cu rolurile din filmele cu sonor. Greta l-a ajutat mult în carieră, ba chiar i-a convins pe cei de la MGM să îl introducă în distribuția filmului „Queen Christina'.

Toată lumea se aștepta ca Greta și John să ajungă în fața altarului. Cei doi au făcut toate demersurile în acest sens, dar pentru Greta garbo a fost rpea mult. A anulat nunta chiar în ziua în care aceasta ar fi trebuit să aibă loc.

Șocul a fost atât de mare pentru John Gilbert, încât a căzut în patima alcoolului. Fosta lui parteneră de viață nu a încetat să-l ajute, dar pentru Gilbert ajutorul oferit de fosta iubită nu i-a mai fost de niciun folos. 10 ani mai târziu, acesta își încheia socotelile cu viața.

Misterele din viața actriței Greta GarboSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Misterele din viața actriței Greta Garbo: bisexuală, excentrică, refuza să dea interviuri și autografe

Viața Gretei Garbo a fost presărată cu lucruri cărora nimeni nu le putea găsi o explicație. Motivațiile actriței erau bizare.

S-a spus despre frumoasa actriţă că a fost bisexuală, excentrică, posesivă, narcisistă şi chiar depresivă. După filmul „Two-Faced Woman' (Femeia cu două feţe), care a fost primit cu ostilitate de critici, actrița suedeză a decis să ia o pauză. A încercat să revină în lumea filmului după ce s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial, dar lumea filmului era total schimbată, iar ea nu s-a putut adapta.

De-a lungul vieţii a refuzat să dea interviuri, autografe, să participe la premiere sau să corespondeze cu fanii. Odată, când a fost întrebată de ce a refuzat să participe la o cină organizată de Gloria Swanson pentru că, a răspuns sec, fără niciun argument: “Nu mă putea obliga nimeni”.

Până la moartea ei în 1990, Greta Garbo a trăit singură în Manhattan. Nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut nici copii.

Citeste si

Demi Moore și-a înșelat primul soț în noaptea dinaintea nunții: „Nu puteam scăpa de căsnicie, dar o puteam sabota'

Tulburătoarea poveste de dragoste dintre Marlene Dietrich și Jean Gabin. Despărțirea lor, învăluită în mister

Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh. A fost tratată cu electroșocuri, a intrat în relații nefericite, a dat rateuri după rateuri pe scenă

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri