Povestea tristă a “fetiței în palton roșu” din filmul “Lista lui Schindler”. A rămas marcată pe viață

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Actrița Oliwia Dabrowska, azi în vârstă de 33 de ani, a interpretat rolul emblematicei fetiţe în palton roşu din filmul Lista lui Schindler' (1993). Pe atunci, avea doar 4 ani, iar filmul în care a jucat l-a văzut abia 7 ani mai târziu și a marcat-o profund.

Potrivit Daily Mail, paltonul roșu pe care Oliwia l-a purtat în filmul lui Spielberg a fost singura pată de culoare din întreaga peliculă filmată în alb-negru, o pată roşie într-o mare de gri'.

Micuța actriță nu apare decât în două secvenţe din film: prima dată, atunci când se pierde prin mulțime şi este observată de afaceristul Oskar Schindler (Liam Neeson), iar a doua oară, atunci când Schindler îi vede cadavrul, aşezat deasupra unei grămezi de trupuri neînsuflețite ce urmează să fie incinerate. Este momentul în care Schindler conştientizează impactul Holocaustului.

“Fetița în palton roșu” devine, astfel, factorul declanşator al unei misiuni de salvare a mai mult de 1.000 de evrei destinaţi exterminării.

Fetița în palton roșu

“Fetița în palton roșu” i-a promis regizorului că nu va vedea filmul până la 18 ani, dar nu și-a respectat promisiunea

Vizionarea filmului a avut un impact foarte puternic asupra actrișei, care avea 11 ani când a văzut filmul. Steven Spielberg a pus-o să-i promită că nu va vedea filmul până va împlini 18 ani, dar Oliwia nu și-a respectat promisiunea decât pe jumătate. Tânăra a afirmat, într-un interviu pentru The Times, preluat de Daily Mail, că rolul a influenţat-o în mod negativ şi a traumatizat-o ani întregi: “Mi-a fost ruşine de acest rol şi mă deranja atunci când părinţii mei spuneau cuiva în ce film am jucat', a mărturisit Oliwia Dabrowska, potrivit sursei citate.

Citeste si

Tristețea din spatele zâmbetului lui Puiu Călinescu. Ce viață grea a avut unul dintre cei mai mari actori români de comedie

A fost unul dintre cei mai chipeși actori români, dar nu s-a căsătorit niciodată. Care a fost cel mai mare regret al actorului Ovidiu Iuliu Moldovan

Cine este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood? Motivul pentru care a refuzat: A preferat să se întoarcă în ţară…'

Foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri