Tulburătoarea poveste de dragoste dintre Marlene Dietrich și Jean Gabin. Despărțirea lor, învăluită în mister

Marlene Dietrich și Jean GabinSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Actrița de origine germană Marlene Dietrich și actorul francez Jean Gabin s-au întâlnit la Hollywood. Ambii se refugiaseră în cetatea filmului dorind să scape de regimul nazist care pusese stăpânire pe Europa. S-au văzut, s-au îndrăgostit, s-au iubit cu pasiune, dar Al Doilea Război Mondial i-a despărțit. Gabin a plecat din viața lui Dietrich fără absolut nicio explicație.

În memoriile sale, Marlene povestește cum l-a cunoscut pe cel care avea să devină dragostea vieții ei: “L-am întâlnit pe Gabin, la Hollywood, în primul an al sosirii lui acolo. S-a făcut apel la mine, ca de obicei, pentru a-l ajuta să se adapteze noii vieţi. Rolul meu era de a-i vorbi în limba lui, dar şi de a-i traduce în engleză. Căci el trebuia să joace în această limbă pe care n-o cunoştea deloc, eu trebuia să-l învăţ. Şi, apoi, să-i prepar mâncărurile cu care era obişnuit în patria lui. L-am asistat la primul său film şi am vegheat să-l determin să se exprime corect în engleză, ceea ce a reuşit cu brio', povestea actrița începutul relației ei cu Gabin, potrivit ziarulmetropolis.ro

Însă Hollywoodul nu i-a priit deloc actorului francez. A reușit să obțină roluri doar în două filme, iar relațiile lui cu producătorii americani de film au fost tot timpul tensionate. Asta din cauza caracterului dificil al actorului. Iubirea dintre Gabin și Dietrich, atât cât a fost, a fost una adevărată. Se afișau împreună la evenimente mondene, locuiau împreună.

Cei doi monțtri sacri ai ecranului au trăit o dragoste cu năbădăi

Monstrul sacru al cinematografiei franceze a iubit-o cu pasiune, ceea ce nu-l împiedica s-o bată crunt atunci când făcea crize de gelozie. „Era omul cel mai sensibil pe care l-am cunoscut; ca un bebe, dorind să fie iubit, legănat, alintat – asta este imaginea pe care o păstrez despre el. Era idealul pe care-l caută orice femeie. Era bun şi generos. Gabin era bărbatul, omul unei vieţi. În acelaşi timp era teribil de încăpăţânat, o fiinţă extrem de posesivă şi geloasă', povestea Marlene Dietrich în memoriile ei.

Dar, în 1943, în plin război, Gabin ia decizia de a se înrola în armata franceză. Rămasă singură, Marlene Dietrich se înrolează și ea în armata americană. Cei doi au continuat să păstreze legătura. Corespondau regulat și-și reînnoiau jurămintele de dragoste.

Un an mai târziu, în 1944, Marlene Dietrich și Jean Gabin se reîntâlnesc la Paris și își reiau povestea de dragoste. Nu primesc, însă, roluri în filme. Când, în sfârșit, semnează un contract pentru un film, acesta este un eșec. Se pare că publicul francez ar fi fost nemulțumit de povestea lui Gabin cu o nemțoaică.

Marlene Dietrich și Jean Gabin s-au despărțit într-un mod aberant

Oricât de aberant ar părea, povestea lor de dragoste se încheie în acel moment. Se întâmpla în 1946.  Fără absolut nicio explicație, Jean Gabin o părăsește pe frumoasa nemțoaică la Paris. Abandonată în capitala Franței, Marlene se întoarce la Hollywood. Ajunsă la 46 de ani, actrița nu mai este la mare căutare. Din urmă, veneau alte sex-simboluri. Cariera ei cinematografică este în declin, iar pentru a se întreține, apare în spectacole de cabaret.

Frumoasa actriță nu a înțeles niciodată de ce a fost părăsită de dragostea vieții ei. A trăit mult timp cu speranța că acesta se va întoarce la ea. Nu i-a purtat resentimente, după cum o dovedește o afirmație adresată unei verișoare: „Dacă el ar suna acum la uşă, m-aş duce să-i deschid şi totul ar putea să continue între noi ca atunci când ne-am despărţit, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat', spunea Marlene. Deşi a încercat adesea să-l întâlnească, nu l-a mai putut revedea niciodată.

Eșecul în dragoste i-a adus lui Marlene Dietrich izolarea

Dar pe cât de nenorocită este viața lui Marlene după despărțirea de Jean Gabin, pe atât de bună devine viața acestuia din urmă. Își relansează cariera, se căsătorește cu un manechin și face doi copii. Marlene Dietrich a mai încercat să ia legătura cu el, însă actorul francez a refuzat să o întâlnească sau să-i răspundă la scrisori.

Actrița nemțoaică nu și-a mai revenit după ce a fost părăsită. S-a mutat la Paris, și-a cumpărat un apartament într-o zonă care îi amintea de cei mai fericți ani trăiți alături de marea ei dragoste, nu a mai participat la evenimente mondene și nu a mai făcut filme. S-a izolat și, până la sfârșitul vieții, a trăit cu amintirea bărbatului vieții ei.

Vezi care sunt cele mai frumoase filme de dragoste!

Citeste si

Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh. A fost tratată cu electroșocuri, a intrat în relații nefericite, a dat rateuri după rateuri pe scenă

Trucurile de frumusețe ale divelor Hollywoodului de altădată

Sursa foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete