Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh. A fost tratată cu electroșocuri, a intrat în relații nefericite, a dat rateuri după rateuri pe scenă

Destinul nefericit al actriței Vivien LeighSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Departe de a fi actrița unui singur rol, actrița englezoaică Vivien Leigh a rămas, totuși, în memoria colectivă, ca eroina din filmul “Pe aripile vântului”, confundându-se, în multe aspecte ale vieții sale, cu Scarlett O’Hara. Despre destinul nefericit al actriței Vivien Leigh vom vorbi în cele ce urmează.

Femei din toate timpurile au tânjit după frumusețea aparte a lui Vivien Leigh. Dar atuurile fizice nu i-au garantat fericirea. Vivien a avut o viață agitată, marcată de suișuri și coborâșuri. Actrița a suferit toată viața de o tulburare bipolară care nu a fost diagnosticată corect și care i-a adus necazuri majore pe parcursul vieții. S-a stins la 53 de ani din cauza tuberculozei.

Ambiția nemăsurată i-a adus și succes, și nefericire

Ambiția nemăsurată i-a adus succes și nefericire în egală măsură. Conform historia.ro, din cauza unui accident la schi, a fost țintuită la pat, timp în care a devorat cartea lui Margaret Mitchell, “Pe aripile vântului”. S-a decis pe loc că vrea rolul lui Scarlett în filmul care urma să fie produs de David O. Selznick. Și nu a avut niciun dubiu că acest rol va fi al ei. Și-a căutat agent în Statele Unite, iar acesta a pus-o în legătură cu producătorul. De la întrevederea cu David O. Selznick până la apariția pe ecran, n-a mai fost decât un pas. Rolul lui Scarlett i-a adus primul Oscar.

La 19 ani, Vivien se căsătorește cu avocatul Herman Leigh Holman şi devine mama unei fetiţe. Căsnicia cu avocatul durează opt ani. Opt ani de neiubire, compensată, însă, prin liniștea căminului. Avea bani, înțelegere, visuri. Însă, în pofida acestor lucruri, nu era împlinită.

Știe, însă, că va cunoaște împlinirea în ziua în care se va căsători cu Laurence Olivier. Pe care-l vede, întâmplător, la teatru, în piesa „Romeo şi Julieta' și e convinsă că și-a întâlnit iubirea vieții. E momentul în care decide să-i devină soție, deși ambii erau căsătoriți: „Ăsta-i bărbatul cu care o să mă căsătoresc!' îi spune Vivien Leigh prietenei sale cu care mersese la teatru. „Nu fi stupidă, doar sunteţi amândoi căsătoriţi' îi răspunde amica. „Nu are importanţă, tot o să mă mărit cu el. Ai să vezi tu!', o contrazice Vivien.

Era a doua ambiție majoră a frumoasei actrițe. Care se materializează în același an în care divorțează de avocatul Herman Leigh Holman. Conform ziarulmetropolis.ro, înainte de a deveni soț și soție, au consimțit amândoi la o viață dublă, care a durat doi ani. Cei doi se întâlneau prin cabinele teatrelor, în studiouri discrete, aveau escapade în localităţi mici unde nu-i cunoştea nimeni, totul pentru ca relația lor să nu apară pe prima pagină a ziarelor de scandal.

S-a iubit pătimaș cu Laurence Olivier, dar nu i-a putut fi fidelă pe tot parcursul căsniciei

Dar, în ciuda iubirii înflăcărate de care păreau amândoi să fie cuprinși, infidelitățile au fost nelipsite de ambele părți. Au fost căsătoriți 21 de ani. După un divorţ răsunător care a ținut primele pagini ale publicațiilor vremii, ultimii ani din viaţă i-a petrecut alături de actorul John Merivale. A ținut, însă, legătură cu primul ei soţ, Leigh Holman, şi tatăl singurei sale fiice, Suzanne.

În tot acest timp, tulburarea bipolară a frumoasei actrițe se accentua. Crizele s-au intensificat mai cu seamă după succesul fulminant pe care l-a avut în rolul lui Blanche Dubois din filmul „Un tramvai numit dorinţă'. Acel rol epocal i-a adus al doilea Oscar. Din acel moment, a început declinul. Vivien Leigh a început să facă din ce în ce mai des crize de isterie, își uita replicile și leșina pe scenă. În următorul său film a fost înlocuită cu Elizabeth Taylor.

Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh: sănătatea șubredă a fost cel mai mare obstacol în calea fericirii ei

Din păcate, Vivien Leigh a considerat că frumusețea îi aduce numai neajunsuri. Ea era convinsă de faptul că atuurile sale fizice o împiedică să fie luată în serios în cariera sa ca actriţă. În realitate, cel mai mare obstacol în care împlinirii ei personale și profesionale a fost sănătatea ei şubredă. Din cauza tulburării bipolare, a fost percepută ca o persoană foarte dificilă, acest lucru afectându-i serios cariera și relațiile.

 La funeralii, timp de un minut, luminile rampelor tuturor teatrelor din Londra s-au stins în semn de reculegere. Trupul ei a fost incinerat şi cenuşa răspândită deasupra unui iaz de pe domeniul actriţei din East Sussex.

Citeste si

10 filme clasice de dragoste

Adevărata cauză a morții lui Ingrid Bergman: marea actriță a murit de ziua ei. Împlinea 67 de ani

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete