Minunile Sfântului Nicolae

Pe data de 6 decembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, cunoscut în scrierile biblice pentru minunile pe care le-a săvârșit de-a lungul vieții.

În România, Sfântul Nicolae se numără printre cei mai populari sfinți. Cu ocazia acestei sărbători, o mulțime de persoane își serbează ziua de naștere și este cunoscută și tradiția darurilor puse în ghetuțe, moment așteptat în special de către cei mici. Pe lângă daruri și urări, în această zi sfântă trebuie să ne amintim și de minunile pe care Sfântul Nicolae le-a făcut.

Minunile Sfântului Nicolae

1. A înviat un marinar

Plecat într-o călătorie către Sfintele Locuri, Sfântul Nicolae a trecut printr-o experiență mai puțin plăcută, însă credința l-a ținut departe de primejedie. În timpul călătoriei pe mare, o furtună puternică s-a pornit, iar echipajul și călătorii au început să se îngrijoreze. Chiar dacă în jurul lui era o mare agitație, Sfântul Nicolae s-a pus în genunchi și a început să se roage la Dumnezeu, cerându-i să oprească furtuna. Rugăciunile i-au fost ascultate, dar cu toate acestea, un membru al echipajului și-a pierdut viața. Prin rugăciunile sale puternice, Sfântul Nicolae a reușit să îl readucă la viață pe marinarul mort, aceasta fiind una dintre cele mai importante minuni pe care le-a săvârșit.

2. A izbăvit trei oameni de la moarte

Sfântul Nicolae a reușit să izbăvească trei oameni de la moarte, aceștia fiind condamnați pe nedrept. Cei trei erau închiși într-o închisoare din Constantinopol și imediat după condamnare și-au îndreptat gândurile către Sfântul Nicolae, potrivit crestinortodox.ro. Sfântul a apărut în visul împăratului Constantin și eparhului Avlavios. Sfântul Nicolae i-a spus în vis împăratului Constantin că cei trei oameni erau nevinovați și că au fost pârâți doar din invidie, iar pe eparhul Avlavios l-a mustrat pentru că i-a pârât pe cei trei împăratului, fără ca ei să aibă vreo vină.

3. A salvat un credincios de la înec

Sfântul Nicolae a făcut o minune și în cazul unui credincios care obișnuia să meargă la Biserica Sfântului Nicolae pentru a se ruga. Acesta a plecat într-o călătorie pe mare și în timpul nopții a căzut peste bord. Pentru că era întuneric, iar vântul era foarte puternic, marinarii nu l-au mai putut salva. În timp ce se afla în apa mării, credinciosul s-a rugat la Sfântul Nicolae și acesta a făcut o minune, iar omul s-a trezit în casa lui, din haine curgând apă de mare.

Acestea sunt doar trei dintre minunile pe care Sfântul Nicolae le-a săvârșit. Pe lângă acestea, de-a lungul timpului, oamenii au povestit diferite momente în care s-au rugat Sfântului Nicolae și au reușit să depășească situații pentru care nu găseau o rezolvare. Pentru că a salvat o mulțime de persoane de la moarte și a făcut dreptate în multe situații, Sfântul Nicolae este considerat protectorul celor nedreptățiți.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae! Ce trebuie să faci în această zi sfântă ca să ai noroc în anul nou

Pe 6 decembrie rostește rugăciunea către Sfântul Nicolae! Aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri

Mesaje și urări de Sfantul Nicolae. Trimite felicitari frumoase celor dragi. Iată câteva idei care te vor inspira

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate