„Mica Sirenă” a înotului românesc

Cel de-al 15-lea caz selectat pentru a fi ajutat în cadrul campaniei „Jurnal de fapte bune' este cel al Rebeccăi Chelu, de 12 ani. Multiplă campioană şi laureată la concursurile naţionale de înot, fetiţa visează la ziua în care prin performanţele ei tricolorul românesc se va înălţa, iar, pe cel mai înalt catarg la o Olimpiadă.

jurnal fapte bune

4 kilometri. Vi se pare mult sau puţin? Încercaţi să-i parcurgeţi pe jos, chiar şi-n pas lejer, zi de zi, apoi gândiţi-vă din nou cum vi se par. După care imaginaţi-vă că îi înotaţi. Tot aşa, aproape zi de zi. Cam aceasta e distanţa pe care Rebecca Chelu o străbate la 12 ani prin apa bazinului. Şi nu de ieri, de azi, ci de aproape 6 ani. Şi nu oricum, ci încercând să aibă timpi tot mai buni în diferitele probe la care participă.

„Înotul îmi dă senzaţia de libertate, de independenţă totală', spune fetiţa cu seriozitatea potrivită unui om mare.

Zâmbeşte rar, fiind un copil maturizat mai devreme decât alţii, şi din cauza străbaterii altor „valuri' ale vieţii, nu întotdeauna blânde cu sufletul ei fragil. Dar când zâmbeşte parcă ar fi Mica Sirenă, la care se gândeşte adesea în timp ce înoată. O sirenă ce şi-ar dori, invers, să părăsească uscatul pentru a trăi în apă, departe de lumea dezlănţuită şi de grijile ei.

Citește continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Copii