Maria, campioana “fluturaşilor”

La 14 ani, este unul dintre cele mai promiţătoare talente ale României într-un sport foarte răspândit ca mijloc de recreere, dar prea puţin popularizat la nivel de performanţă: badminton. Vicecampioană naţională la două categorii de vârstă, participă cu succes chiar şi la competiţiile de seniori. V-o prezentăm astăzi pe Maria Milu, cea de-a 13-a bursieră a Jurnalului de fapte bune'.

foto maria

Badmintonul este, dacă vreţi, ruda săracă' şi mai neglijată a tenisului de câmp. Şi asta, deşi este, probabil, un sport chiar mai nobil, fiind jucat de elita engleză ce conducea India supusă Coroanei britanice încă din secolul al 19-lea, în forme asemănătoare badmintonului practicat azi – doar că fără fileu şi teren delimitat.

Se antrenează 6 zile pe săptămână

Când Maria priveşte, cu ochii ei albaştri, fluturaşul' – aşa cum se numeşte obiectul folosit pe post de minge – intră parcă într-o altă lume.

Simt că scap de orice grijă, de orice supărare, parcă mă detaşez de toate', spune ea.

Încurajată de tatăl său, a încercat mai multe sporturi, până când, într-o zi, a ajuns şi la badminton, la Palatul Naţional al Copiilor. Din acea clipă mi-am spus că nu doresc să fac alt sport. După două săptămâni de la primul antrenament, ocupam locul 3 la primul meu concurs', adaugă Maria, în timp ce un zâmbet luminos, ce o caracterizează, îi străbate chipul.

Avea doar 8 ani, programul ei de viaţă a inclus 6 zile din 7, săptămână după săptămână, un antrenament de două ore în cadrul CSŞ 4 Bucureşti, de care aparţine. Ba, în vacanţele şcolare, chiar 7 zile din 7, cu câte două antrenamente pe zi. Aşa a ajuns componentă în lotul naţional feminin de badminton, atât la grupa sub 15 ani', cât şi la cea sub 17 ani'.

Citește continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Copii