Metale grele în alimentele pentru copii? Ce ar trebui să știe și să facă părinții

Una dintre preocupările părinților este legată de alimentația micuților lor. Mulți merg pe încredere atunci când le oferă produse organice, însă specialiștii de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente au găsit cantități îngrijorătoare de metale grele, cum ar fi arsen, plumb, cadmiu și mercur în sucurile și alimentele comerciale pentru copii.

Deocamdată informațiile sunt limitate, însă potrivit Harvard Health Publishing, toate aceste patru metale grele pot afecta creierul în curs de dezvoltare. Și atunci când creierul este afectat pe măsură ce se dezvoltă, daunele pot fi permanente.

Este important de menționat că alimentele organice pentru copii nu sunt neapărat mai bune, în mare măsură, deoarece multe dintre ele conțin orez brun. Multe plante de orez conțin în mod natural arsenic, iar orezul brun are mai mult decât orezul alb. Motiv pentru care Academia Americană de Pediatrie (AAP), cât și FDA recomandă limitarea aportului de orez pentru bebeluși.

Metale grele. Ce ar trebui să știe și să facă părinții

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) lucrează la o mai bună monitorizare și reglementare a metalelor grele din alimentele comerciale pentru copii. Între timp, este aproape imposibil să știi care sunt complet sigure și care nu. Bebelușii nu au nevoie de alimente solide până la vârsta de 6 luni.

După 6 luni, specialiștii recomandă prepararea alimentelor la abur și pasate. Un sfat de depositare ar fi turnarea piureului preparat în casă într-o tavă cu forme și congelat. Apoi cuburile astfel formate se pot lua de fiecare dată când e nevoie.

Potrivit sursei mai sus menționată, Academia Americană de Pediatrie oferă familiilor sugestii pentru a ajuta la reducerea expunerii copiilor lor la metale grele din alimente și băuturi:

Oferiți copilului o mare varietate de alimente diferite (cu cât mai multe culori naturale, cu atât mai bine).

Evitați alimentele comerciale cu orez brun. Folosiți orez basmati, are mai puțin arsenic.

Evitați sucurile de fructe. Nu numai că pot crește riscul de carii și obezitate, dar multe sucuri comerciale conțin și metale grele.

Faceți alegeri sănătoase de pește. Peștele conține substanțe nutritive care sunt foarte sănătoase pentru creierul în curs de dezvoltare, dar unii pești pot conține cantități nesănătoase de mercur. Alegeți pește precum cod, ton sau somon.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate