MESAJ IMPORTANT: Testarea pentru COVID se va face acasă

testarea pentru Covid

Mesaj important pentru toți românii: Testarea pentru COVID se va face acasă!

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat azi că mai sunt doar puțin peste 1.500 de teste pentru diagnosticarea cu Covid-19 în cele șapte centre de boli infecțioase din țară, însă alte câteva mii urmează să fie distribuite în curând.

Persoanele care suspectează infectarea cu coronavirus sunt sfătuite să sune la medicul de familie și să aștepte să fie testate acasă.

“În prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele șapte centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (două unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova”, informează GCS într-un comunicat de presă.
Sursa citată transmite că centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, care contribuie alături de unitățile sanitare la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente. De asemenea, la acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.

În plus, le recomandă cetățenilor să contacteze mai întâi telefonic medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus, astfel încât să fie evitate aglomerările la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale.

“Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică”, se mai arată în comunicat.

Foto: 123rf

Citește și:

Coronavirus: Dezvăluiri incredibile făcute de unul dintre pacienții infectați cu COVID – 19!

Monica Anisie, ministrul Educației: „În perioada de stare de urgență, școlile vor fi închise'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate