Medicina alternativa: Terapia Bowen

Este o metoda de vindecare neinvaziva si foarte delicata.

Desi in Romania este nou aparuta, in plan international este considerata atat de medicina alopata cat si de cea alternativa ca fiind o puternica metoda de insanatosire.

Cazuri considerate de multe ori grave si nerecuperabile, devin exemple de ameliorari remarcabile mergand pana la vindecare prin intermediul terapiei Bowen.

Ce este terapia Bowen? Este de departe, cea mai simpla terapie a secolului 21, avand la baza o idee fundamentala: in stare de relaxare profunda, organismul are capacitate de auto-vindecare.

Terapeutul Bowen executa cateva seturi de miscari delicate, cu pauze de cateva minute intre ele, pe anumite puncte ale corpului inducand astfel pacientului o stare de relaxare totala. Se declanseaza practic un proces de resetare a organismului. Este activata capacitatea nativa de auto-vindecare. Astfel organismul incepe un proces complex de re-echilibrare si refacere.

Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique) este o metoda revolutionara de tratament corporal.

Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este extrem de eficienta in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de autovindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare. Tratamentele se aplica, de regula, la interval de 7 zile. De cele mai multe ori sunt necesare doar cateva sedinte de tratament, in cazul afectiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg, intr-o maniera holistica.
 

Cei interesati il pot contacta pe Alexandru Ivan, terapeut acreditat de Academia de Tehnica Bowen din Australia
www.terapiebowen.ro
Telefon: 0745.068.693, 0734.841.102
E-mail: [email protected].
Foto: Shutterstock.

Cu toate ca se pot gasi valente cu alte terapii, tehnica Bowen nu are la baza niciuna dintre acestea datorita urmatoarelor aspecte:

 •  Deplasarile osoase se realiniaza – desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractica.
 •  Tensiunile musculare si incordarile se elimina si se se restabileste circuitul limfatic normal – desi nu implica masarea muschilor, ca in masajul terapeutic.
 •  Meridianele energetice se restabilesc imediat – desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
 •  Echilibrul psihic se normalizeaza – desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul altor terapii care se adreseaza atat mintii cat si corpului deopotriva.

De la nou-nascuti si pana la persoane in varsta, sportivi, femei insarcinate si persoane cu nevoi speciale fara exceptie, pot fi tratati cu ajutorul acestei terapii . Nu este nevoie sa va doara ceva pentru a beneficia de un tratament Bowen. Preventia este foarte indicata si in acest caz. Terapia Bowtech nu are practic contraindicatii.

Regasiti mai jos doar o parte dintre afectiunile in care tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea:

 •  Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc.)
 •  Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc.)
 •  Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine
 •  Dezechilibre hormonale si emotionale
 •  Stres si oboseala cronica
 •  Migrene si dureri de cap
 • Afectiuni respiratorii, bronsite si astm
 •  Boli ale sistemului imunitar
 •  Sechele dupa accidente vasculare
 •  Alergii, rinite
 •  Enuresis (incontinenta nocturna la copii)
 •  Afectiuni neurologice.

 

Cei interesati il pot contacta pe Alexandru Ivan, terapeut acreditat de Academia de Tehnica Bowen din Australia
www.terapiebowen.ro
Telefon: 0745.068.693, 0734.841.102
E-mail: [email protected].
Foto: Shutterstock.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Tratamente naturiste