Mărturia bărbatului din București care a aflat din presă că are coronavirus: „Pe mine nu mă anunţase nimeni nimic”

Unul dintre cei opt pacienţi diagnosticaţi marţi, 10 martie 2020, cu coronavirus în Bucureşti a povestit că a aflat din presă că este bolnav, dar şi că a aşteptat 12 ore o ambulanţă care să îl ducă la Spitalul Victor Babeş, relatează Click!.

Mărturia bărbatului din București care a aflat din presă că are coronavirus: „Pe mine nu mă anunţase nimeni nimic”

„Bună dimineaţa, prieteni. La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeş cu diagnosticul confirmat de coronavirus.

Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 oră, după ce am aşteptat ambulanţa 12 ore. Luni seară am făcut febră 39.2, iar medicii de la Matei Balş mi-au făcut şi testul de coronavirus.

Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc.

Prin urmare, toată lumea a crezut că şansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în aşteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30, am citit că: «Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balş».

Era o şansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu mă anunţase nimeni nimic.

Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit şi am vorbit cu toate persoanele despre care ştiam că ar putea avea chiar şi o minimă informaţie.

Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziţie, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informaţia din presă.

Mi s-a confirmat că sunt pozitiv şi am fost informat că urmează să vină o salvare (acea „izoletă”) să mă preia”, a scris bărbatul, pe pagina sa de Facebook, potrivit Click!.

Bărbatul i-a contactat pe toți cei cu care a fost în contact în ultimele două săptămâni

„Am aşteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit, sper, cu toţi oamenii cu care am fost în contact în ultimele două săptămâni.

Le-am recomandat să ia legătura cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcţie de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă.

Deşi în povestea mea de până acum am întâlnit multe probleme (pe o parte le-am enumerat) şi multă lipsa de empatie din partea unor autorităţi, am încredere în medici şi cred că aplicând măsurile corecte o să fie bine.

Voi încerca să trimit feedback-ul meu cât mai detaliat către persoanele care pot schimba ceva chiar şi în al 11-lea ceas.

Sunt multe lucruri care scârţie când vorbim despre comunicarea cu pacientul, relaţia cu 112, relaţia cu autorităţile care se ocupă de problemă.

Medicii şi asistentele de la Matei Balş şi Victor Babeş s-au comportat până acum exemplar. Au fost cu toţii empatici şi dornici să ajute.”

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Andreea Raicu, despre epidemia de coronavirus: „Foarte puțini oameni sunt conștienți de ceea ce se întâmplă”

Ce spune Simona Gherghe despre decizia autorităților de a închide școlile din cauza coronavirusului?

În contexul isteriei provocate de Coronavirus, Mihaela Bilic dă rețeta stilului de viață echilibrat

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifestă și cum se transmite

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate