Ce spune Simona Gherghe despre decizia autorităților de a închide școlile din cauza coronavirusului?

Simona GhergheSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

Recent, prezentatoarea de televiziune Simona Gherghe (42 de ani) și-a exprimat opinia referitoare la închiderea preventivă a tuturor școlilor.

Ce spune Simona Gherghe despre decizia autorităților de a închide școlile din cauza coronavirusului?

„Bâjbâiala asta cu «închidem școlile», «hai să mai așteptăm», «nu e momentul» mi se pare total lipsită de responsabilitate.

Ce ar trebui să primeze acum este sănătatea copiilor noștri. Nu trebuie să avem un număr alarmant de îmbolnăviri, ca să luăm o decizie care sigur ajută la prevenirea răspândirii virusului.

Fără panică, da. Încă nu e de speriat situația de la noi, dar ar putea deveni și încă foarte repede, dacă e să judecăm viteza cu care se transmite COVID-19”, a spus Simona Gherghe, potrivit website-ului Spynews, citat de Libertatea.

Până la acest moment, 114.542 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 4.028 au murit. În momentul redactării acestui material, numărul pacienților diagnosticați pozitiv în Italia a ajuns la 9.172, iar decesele la 463.

În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 17 cazuri. Dintre aceștia, 5 pacienți s-au vindecat.

Cele mai afectate țări sunt în prezent:

CHINA – 80.757

ITALIA – 9.172

KOREA DE SUD – 7.513

IRAN – 7.161

FRANȚA – 1.412

SPANIA – 1.231

GERMANIA – 1.224

STATELE UNITE – 729

JAPONIA – 543

COVID-19

Epidemia de coronavirus 2019-nCoV a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China. Atunci a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută.

Acesta a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, China, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Foto: Instagram

Citește și:

CITIȚI ȘI DAȚI MAI DEPARTE: Sfatul unui medic din WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS

Alertă la școala unde învață prințul George și prințesa Charlotte. Patru copii sunt în carantină din cauza coronavirusului

Este eficientă masca de protecție împotriva coronavirus? Care sunt cele mai bune măști

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri