În contexul isteriei provocate de Coronavirus, Mihaela Bilic dă rețeta stilului de viață echilibrat

Coronavirusul nu omoară un organism sănătos. Asta trebuie să știe toată lumea. Ce facem, însă, pentru a ajunge în starea aproape perfectă de sănătate? Avem grijă la alimentație. Mihaela Bilic, reputat nutriționist, ne oferă rețetă a stilului de viață echilibrat, din punct de vedere culinar.

Principiu – 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, oua și pește/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi – permise la liber – apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori ( tip Zero/Max) – excepție – se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei,

Dimineața – ceai sau cafea (pot fi cu lapte).
Prânz – 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel.
Seara – pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel.
Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă.

Cunoscută pentru faptul că nu este adepta curelor de slăbire, a dietelor sau regimurilor drastice, Mihaela Bilic a prezentat mai sus un stil de alimentație echilibrat care întărește organismul, îl fortifică și îi oferă resursele de care are nevoie pentru a lupta împotriva tuturor atacurilor care vin din exterior.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos