Campion mondial la karate, Şerban face din luptă o adevărată artă

La cei 15 ani pe care-i va împlini săptămâna viitoare, Şerban Rovenţu este campion mondial de juniori la kempo, termen ce reuneşte mai multe stiluri ale artelor marţiale. În continuare, povestea celui de-al 12-lea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune…

jurnal de fapte bune

Şerban are voce gravă, vorbeşte sobru, dar devine tot un zâmbet când recunoaşte că idolul copilăriei lui a fost nimeni altul decât faimosul Bruce Lee. Avea 8 ani când tatăl său, el însuşi fost practicant de box în tinereţe, l-a dus să vadă o gală de kempo şi, din acea clipă, a rămas fascinat de acest stil al artelor marţiale.

După Rei', adică salutul sportivilor înainte de începerea luptei, Şerban intră, parcă, într- o altă lume. În una în care e doar el, faţă în faţă cu cel pe care trebuie să-l învingă, în care nu mai contează nici statutul social, nici avuţia familiei. Ci doar concentrarea minţii şi încordarea trupului pregătit în mii de ore de antrenament. Lista tuturor titlurilor cucerite de Şerban, posesor al centurii albastre, penultima până la cea maximă, cea neagră – poate umple cu uşurinţă câteva pagini.

De la titluri naţionale la titluri mondiale, obţinute în diferite stiluri – submission, full contact, jiu-jitsu sau kempo în sine. Cele mai recente onoruri primite sunt cele trei locuri 1 la Cupa mondială de Kempo din Turcia, în mai. Adesea, Şerban a luptat la categorii mai mari de vârstă şi mereu cu succes, fiind deja considerat unul dintre cele mai promiţătoare talente ale artelor marţiale din România – lucru confirmat şi de profesorul şi maestrul său, Ion Chelu, cu care lucrează în cadrul Clubului Sportiv Aquila' din Giurgiu.

Citește continuarea pe www.jurnaldefaptebune.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Copii