Mâncarea ta a fost atinsă de muște? Acest lucru îți poate cauza probleme grave de sănătate

mancarea atinsa de muste

mancarea atinsa de muste

Muștele își fac apariția imediat ce temperaturile încep să crească, iar ele devin din ce în ce mai deranjante, mai ales atunci când se așează pe mâncarea pe care urmează să o consumi.

Probabil că până acum nu ai dat importanță acestui lucru și pur și simplu le-ai înlăturat, după care ai consumat în continuare produsele pe care acestea le-au atins. Ei bine, experții au descoperit că acest obicei îți poate provoca probleme grave de sănătate, conform independent.co.uk. Potrivit studiilor, muștele pot transmite peste 200 de tipuri diferite de bacterii și asta pentru că ating suprafețe multiple, în special locuri în care se află materii fecale sau corpuri în stare de descompunere.

Ce se întâmplă cu mâncarea atinsă de muște?

Chiar dacă le înlături imediat cum s-au așezat pe mâncarea ta, răul a fost deja făcut. Din cauza miilor de fire de păr pe care acestea le au pe suprafața corpului, bacteriile se transferă rapid în interiorul produselor alimentare și astfel riscul de a dezvolta boli dintre cele mai grave este foarte ridicat.  Principalele boli cu care te poți confrunta într-o astfel de situație sunt dizenteria, holera și febra tifoidă.

Pentru că nu sunt capabile să mestece mâncarea, insectele eliberează o serie de enzime digestive asupra preparatelor pentru a le dizolva și a se putea hrăni. Acest lucru este cel care alterează diferitele tipuri de hrană și le transformă într-un real pericol pentru sănătate.

Dacă ai observat că mâncarea ta a fost atinsă de o muscă, nu e nevoie să arunci întreg preparatul, ci poți elimina doar acea parte care a fost atinsă. În cazul în care acest lucru este imposibil, cel mai bine ar fi să consumi un alt preparat, care să nu îți pună sănătatea în pericol.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dieta cu pomelo îți transformă organismul! Cum să slăbești 7 kilograme în 7 zile

Uleiul de pește ameliorează dermatita seboreică

Hreanul, remediu eficient pentru nasul înfundat

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate