Liviu, olimpic la engleză, are nevoie de 25.000 de euro pentru un tratament în Austria. Băiatul suferă de morbus osler, cancer, hidronefroză și este suspect de leucemie

Text: Cristian Burcioiu

Acest articol este o acțiune umanitară finanțată și publicată de Fundația Ringier. Toate cazurile sprijinite de aceasta pot fi găsite pe site-ul www.ajutacopiii.ro.

Viața lui Liviu-Alexandru Stoian, din Alexandria, este un coșmar fără de sfârșit, presărat cu chin și cu durere. Fișa sa medicală este precum un lung tratat de specialitate ce descrie între copertele sale boli care înspăimântă doar la auzul numelor lor: cancer la vezica urinară, hidronefroză, maladia orbus osler – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii foarte puternice. Ca și cum supliciul îndurat în cei 13 ani de viață – existență pe care și-a început-o în mod dramatic cu laba piciorului drept  încovoiată înspre călcâi -, nu ar fi fost suficient, oncologii suspectează acum că Liviu ar putea suferi și de leucemie! Salvarea lui Liviu vine din Austrua, dar pentru a ajunge la tratamentele salvatoare, copilul are nevoie urgent de 25.000 de euro.

De 13 ani, Liviu luptă cu boli îngrozitoare

Drama lui Liviu – olimpic la engleză, un copil de zece pe linie care învață din plăcere -, a început de cum a venit pe această lume. În cea de-a patra zi de viață, băiatul era pe masa de operație, sub bisturiul chirurgilor care încercau să repare distrugerile pe care o malformație genetică le lăsase  asupra labei piciorului său drept. Fără ca măcar cineva să bănuiască, acesta avea să fie primul pas pe care copilul avea să-l facă într-o lume a suferinței, a chinurilor, a supliciilor inimaginabile. Pentru Liviu, coșmarul din care nu a mai ieșit nici acum, după 13 ani, avea să fie la început.

Episoade hemoragice zilnice și dureri insuportabile

În timp, în anii care au urmat, Liviu – un mic erou asupra căruia soarta a așezat parcă toate necazurile și durerile din lume,  un băiețel care nu a gustat din bucuriile copilăriei -, a fost diagnosticat cu boli care îngrozesc pe oricine: cancer la vezica urinară, hidronefroză, maladia orbus osler – o afecțiune extrem de rară a vaselor de sânge care îi provoacă hemoragii foarte puternice. Din cauza acestei maladii, Liviu nu numai că nu mai poate fi tratat pentru celelalte afecțiuni care-i pot fi fatale, dar și suferă cumplit din cauza deselor episoade hemoragice zilnice și a durerilor insuportabile.

'Băiatul meu se chinuie îngrozitor'

'De când s-a născut, băiețelul meu a crescut numai prin cabinetele doctorilor, prin spitale, prin săli de operații…S-a chinuit îngrozitor în permanență și încă se mai chinuie…Luptă cu eroism pentru fiecare zi de viață. Iubește viața! Dintotdeauna a fost chinuit de tot felul de maladii care îi pun viața în pericol. Are mari probleme și la ureterul stâng, și cu hidronefroza. Pot apărea schimbări în rău și cu tumora de la vezică. Cu ajutorul medicilor de la Clinica 'Wiener Privatklinik-WPK', din Austria, de la Viena, am reușit să ținem sub control toate aceste boli îngrozitoare. Cu tot felul de sacrificii…Am cheltuit tot ce aveam…', ne spune Georgiana Stoian (35 de ani), mama lui Liviu.

Suspect de leucemie

De curând, lucrurile s-au complicat și mai mult pentru bietul Liviu – aflat în programul de susținere al Fundației Ringier România. Starea sănătății sale s-a depreciat o dată cu apariția pe corp a unor vănătăi, semne îngrijorătoare dublate de o stare de oboseală permanentă și de o pierdere rapidă și inexplicabilă în greutate. Ba, mai mult, piciorul drept i s-a înnegrit și umflat atât de tare încât băiatul a ajuns în regim de urgență la camera de gardă, la spital. Primele investigații făcute la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', din Capitală, indică o suspiciune de leucemie!

 

'Ca din senin, pe corp au început să-i apară vânătăi…Pe mâini, pe spate…Liviu al meu a săbit, a devenit palid…Am crezut că este o complicație survenită din caza maladiei morbus osler, dar când am văzut cât de tare i s-a înnegrit și umflat piciorul drept m-am speriat îngrozitor și l-am dus la doctor. Primele investigații arată o suspiciune de leucemie…Nimic nu e confirmat…Avem programare la Fundeni, la București, unde am fost trimiși pentru investigații oncologice. Mă rog la Dumnezeu să fie doar o suspiciune și Liviu să nu fie bolnav de leucemie… E un calvar care parcă nu se mai termină…', a mai spus, îngrozită, mama lui Liviu, aflată în tratament cu citostatice care o pregătesc pentru o complicată operație.

Suspiciuni de leucemie

Informația că Liviu ar putea fi bolnav și de leucemie – veste care a făcut ca cerul să să prăvălească peste mama lui Liviu -, a ajuns și la medicii de la Clinica 'Wiener Privatklinik-WPK'. Aceștia au studiat analizele preliminare și au 'tradus' noille simptome și au propus ca băiatul să fe internat și investigat amănunțit în regim de urgență. Însă, pentru a ajunge acolo, copilul olimpic la engleză care, din cauza suferinței nici nu mai poate ieși din casă, are nevoie cât mai repede de 25.000 de eruo, bani necesari analizelor, tratamentelor și spitalizării.

'E o luptă pe viață și pe moarte din care Liviu trebuie să iasă învingător!'

'E o veste care m-a dărâmat. Imi este și frică să primesc răspunsul analizelor de la Fundeni. Mă rog la Dumnezeu ca Liviu să nu aibă și leucemie…Ar fi mult prea mult pentru el…Și așa e chinuit de boli cumplite. Șansa lui vine din Austria unde medicii care îl tratează de atâta timp și care îi țin bolile sub control ne așteaptă. Dar pentru asta ne trebuie 25.000 de euro…Fac un apel disperat la toți oamenii cu suflet, la fundații, să ne susțină financiar să pot reuși să adun cât mai repede acei bani. Așa, cu ajutor, îmi voi putea salva fiul! E o luptă pe viață și pe moarte din care Liviu trebuie să iasă învingător!', este apelul disperat al mamei lui Liviu, și ea bolnavă de cancer. 

Cei care doresc să îl ajute pe Liviu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «LIVIU».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului