Lemnul dulce întărește sistemul imunitar. Uite cum te ajută această plantă să treci peste schimbările de temperatură

lemn dulce pentru sistemul imunitar

Schimbările bruște de temperatură din timpul oricărui anotimp duc la scăderea imunității, motiv pentru care organismul are nevoie de plante și suplimente care să îl ajute să-și mențină echilibrul.

Trecerile din această vară, de la caniculă la furtuni, pot constitui un șoc pentru organismele slăbite. Pentru refacerea sistemului imunitar este recunoscut lemnul dulce. Lemnul dulce crește în luncile neîmpădurite și în albiile secate ale râurilor. Frunzele sale sunt fine, de culoare închisă. Are flori mici și albe si o rădăcină foarte puternică.

Cum folosești lemnul dulce?

Ca remediu natural pentru creșterea imunității, din planta lemului dulce se folosește doar rădăcina. Aceasta se recoltează primăvara sau spre sfârșitul toamnei. Se păstrează rizomul, se spală în apă rece, se despică în fâșii mici ca să nu mucegăiască și se pune la uscat în strat subțire, la căldură. Planta este suficient de uscată când rădăcinile ajung casante și se rup la prima îndoire. Se depozitează la răcoare în locuri uscate, în saci de hârtie.

Cum prepari pulberea de lemn dulce?

Rădăcinile se macină fin cu râșnița de cafea. Pulberea se păstrează în borcane închise complet, în locuri umbroase. De 3-4 ori pe zi, se ia o jumătate de linguriță. Este recomandată o  cură de 12 zile pentru a întări sistemul imunitar.

Tot din lemn dulce se poate prepara un amestec eficient pentru durerile reumatice. Astfel, se formează o pastă din amestecul pulberii cu apa caldă. Pasta se învelește în tifon și apoi se aplică. Pentru tratarea reumatismului, peste cataplasmă se așează o sticluță cu apă fierbinte, potrivit formula-as.ro.

Ce beneficii are lemnul dulce pentru sănătate?

Această plantă este folosită în special pentru capacitatea ei de a întări sistemul imunitar. În plus, aceasta reușește să lupte împotriva infecțiilor respiratorii, ajută la combaterea hepatitei virale, previne apariția herpesului, tratează gastrita și este un tratament foarte eficient împotriva răcelii și gripei.

Chiar dacă are foarte multe beneficii pentru sănătate, lemnul dulce are și o serie de contraindicații. Această plantă nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune sau care au bloi tumorale, nu se utilizează în timpul sarcinii pentru că poate duce la declanșarea unei nașteri premature și nu ar trebui folosită de bolnavii de ciroză.

Simina Drăguț

Foto: 123rf.com

Citește și:

Băutura care te ajută să îți detoxifiezi organismul. Uite ce ingrediente trebuie să combini pentru a scăpa de toxinele din corp

Schimbările bruşte de temperatură pot genera probleme grave de sănătate. Iată cum ne afectează!

Auriculoterapia, metoda care te poate ajuta să te lași de fumat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate