Dovlecei toxici: când devin dovleceii toxici. Aruncă-i dacă vezi aceste semne
Află când devin dovleceii toxici: semnele care îți arată că ai cumpărat dovlecei toxici.
Dovleceii sunt unele dintre cele mai consumate legume din bucătăria românească. Populari nu numai în post, dovleceii stau la baza multor preparate delicioase dar pot fi consumați și ca atare, gătiți în diverse feluri. Pot fi însă toxici pentru consum: iată semnele care îți arată acest lucru.
Dovlecei toxici: cum îți dai seama că dovleceii sunt toxici
Dovleceii au în compoziție o substanță numită cucurbitacină, care este produsă de unele plante pentru a se apăra de erbivore și de diverși prădători. În mod normal cantitatea de cucurbitacină găsită în plante este destul de mică și nu poate afecta sănătatea oamenilor.
Există însă o serie de factori precum seceta sau solurile cu fertilitate scăzută care determină creșterea nivelului acestei substanțe în dovlecei; astfel aceștia pot deveni toxici pentru organism.
Dovlecei toxici: află aici cum îți dai seama dacă dovleceii sunt toxici.