Se spune ca cea mai buna friptura e cea pe gratarul cu car-buni (carnea isi pastreaza gustul natural). In plus, e si cea mai ieftina varianta. Dezavantajul e ca trebuie sa astepti ceva timp pana se incing carbunii (cam 15 minute) si ca, fiind o sursa de foc continua, trebuie sa-l supraveghezi permanent.
Daca alegi un astfel de gratar, asigura-te ca are capac (carnea se va face mai repede). O modalitate mai curata si mai rapida de a te bucura de o friptura e gratarul cu gaz, insa vei avea nevoie de mai mult spatiu (pentru butelie). Pentru locurile in care e interzis sa faci focul, gratarul electric e perfect. La fel ca in cazul celui cu gaz, are avantajul ca poti regla intensitatea focului.
Gratar Derbio, cu carbuni, Brico Store, 229,23 lei |
Gratar Easy 480, cu carbuni, www.campinggrill.ro, 710 lei |
Gratar suspendat Geos, Kika, 639 lei |
Gratar Wisconsin, cu carbuni, www.campinggrill.ro, 998 lei |
Gratar din teracota, Kika, 699 lei |
Cutie ustensile gratar, Brico Store, 104,19 lei |
Gratar Dallas, cu carbuni, www.campinggrill.ro, 290 lei |
Carbune natural, www.campinggrill.ro, 110 lei/sac. |