Termen de valabilitate:
2 ani, fiert dupa imbuteliere; 3 luni, pastrat in frigider
Ingrediente pentru aprox. 1l :
- 2kg gogosari
- 500g ceapa, curatata de coaja
- 250g mere, taiate bucati, curatate de miez
- 2-3 ardei iuti, curatati de seminte, taiati felii (optional)
- 1,5l apa
- 750ml otet de vin alb ori otet de mere
- 150g zahar
- 1 lingura sare
- 1 lingura amidon, diluat cu putin otet
Pentru legatura de verdeata
- 1 fir de tarhon
- 2 fire de menta, 2 fire de cimbru, 2 fire de patrunjel si 2 fire de salvie
- 2 fasii de coaja de lamaie
Pentru saculetul cu condimente
- 1 lingura seminte de coriandru
- 1 lingura piper boabe
- 1 lingurita cuisoare
Mod de preparare:
- Coaceti si curatati gogosarii de coaja. Clatiti-i si curatati-i de seminte si cotoare.
- Puneti gogosarii, merele, ceapa si ardeiul iute intr-un tocator electric si maruntiti.
- Puneti amestecul obtinut intr-un vas emailat, adaugati legatura de verdeata, saculetul de condimente si apa. Aduceti la punctul de fierbere si inabusiti timp de 25 de minute. Lasati sa se raceasca.
- Indepartati legatura de verdeata si saculetul cu condimente si pasati amestecul. Puneti piureul rezultat intr-o cratita curata. Adaugati otetul, zaharul si sarea. Aduceti la punctul de fierbere, amestecand pentru a dizolva zaharul si fierbeti la foc mic timp de 1-1 1/2 ore, pana ce cantitatea scade la jumatate.
- Diluati amidonul cu putin otet, adaugati in sos si fierbeti 1-2 minute. Turnati in borcane fierbinti sterilizate si sigilati. Fierbeti dupa procedeul descris la Sterilizarea conservelor (in bain-marie), verificati si ceruiti dopurile. Produsul se poate consuma imediat.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro